Ada Condeescu, în juriul internaţional al Festivalului de Film de la Sofia

Actriţa Ada Condeescu a fost invitată să facă parte din juriul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Sofia, care se desfăşoară în perioada 7 - 17 martie, potrivit unui comunicat.

174 afișări
Imaginea articolului Ada Condeescu, în juriul internaţional al Festivalului de Film de la Sofia

Ada Condeescu, în juriul internaţional al Festivalului de Film de la Sofia (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale/ cinematografice din Europa, Festivalul de la Sofia prezintă pe parcursul celor zece zile peste 200 de filme (lungmetraje, scurtmetraje şi documentare), grupate în tradiţionalele secţiuni International Competition, adresată regizorilor aflaţi la primul sau la cel de-al doilea lungmetraj din carieră, The Big Awards, Cinema Today - the Masters, Cinema Tomorrow - Discoveries, New Bulgarian Cinema, The Balkan Competition, Documentary Competition, Short Films Competition etc.

Printre invitaţii speciali ai festivalului se numără regizorul Costa-Gavras şi celebri fraţi Paolo şi Vittorio Taviani.

Alături de Ada Condeescu, din juriul internaţional al festivalului mai fac parte regizorii Yeshim Ustaoglu (preşedinte), Miroslav Momčilović (Serbia), Konstantin Bojanov (Bulgaria) şi producătorul Mike Downey (Marea Britanie). Cei cinci vor avea misiunea de a evalua cele 12 titluri aflate în competiţia internaţională, precum şi cele 12 scurtmetraje bulgăreşti.

Totodată, în programul ediţiei din acest an a Festivalului de la Sofia se regăsesc mai multe pelicule româneşti. Astfel, filmul regizorului Cristian Mungiu "După dealuri" va fi prezentat în programul Cinema today - Masters, "O lună în Thailanda", în regia lui Paul Negoescu, a fost selectat în competiţia internaţională, în timp ce "Despre oameni şi melci", în regia lui Tudor Giurgiu, şi "Toată lumea din familia noastră", de Radu Jude, sunt incluse în competiţia balcanică. Filmul regizat de Radu Jude va fi prezent şi în secţiunea Grand Prizes.

Recent, Ada Condeescu a participat la programul internaţional "Shooting Stars", din cadrul Festivalului de Film de la Berlin, menit să promoveze cei mai buni 10 tineri actori europeni ai anului. Programul "Shooting Stars" este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP, printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici