Amazon va produce două seriale noi care vor fi difuzate online

Grupul american Amazon, un gigant în domeniul comerţului online, continuă să îşi diversifice oferta în domeniul producţiilor video difuzate online şi a anunţat vineri că va lansa două seriale noi.

435 afișări
Imaginea articolului Amazon va produce două seriale noi care vor fi difuzate online

Amazon va produce două seriale noi care vor fi difuzate online (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre aceste două seriale noi va fi produs de cineastul Steven Soderbergh, iar celălalt va fi regizat de Marc Forster.

Primele sezoane ale celor două seriale vor fi difuzate integral în 2015 de serviciul "Prime" al grupului american, care permite accesul la un catalog divers de conţinuturi digitale (fişiere video şi muzicale online, cărţi electronice) şi garantează o livrare gratuită pentru toate comenzile lansate pe site-ul acestui magazin online.

"Red Oaks", o comedie produsă de Steve Soderbergh (regizorul unor filme celebre precum "Trafic", "Erin Brokovich", "Ocean's Eleven" şi cele două continuări ale sale, dar şi lungmetrajul TV "Viaţa mea cu Liberace) şi regizată de David Gordon Green, are o acţiune plasată în jurul unui country club (club privat, în care accesul este permis pe bază de invitaţie, aflat de regulă într-o zonă rurală şi care oferă diverse facilăţi sportive şi recreaţionale, n.r.) cu acelaşi nume. Serialul prezintă aventurile unui tânăr jucător de tenis, interpretat de Craig Roberts, în statul american New Jersey, în anii 1980.

Thrillerul "Hand of God" marchează debutul în televiziune al cineastul Marc Forster, regizorul unor filme precum "Puterea dragostei/ Monster's Ball", "007: Partea lui de consolare/ Quantum of Solace" şi "Ziua Z: Apocalipsa 3D/ World War Z". Actorul Ron Perlman joacă în acest serial rolul unui judecător, victimă a unei depresii, care decide să îşi facă dreptate pe cont propriu, plecând în urmărirea violatorului care i-a distrus familia.

Grupul Amazon depune eforturi uriaşe în ultima vreme pentru a-şi diversifica oferta de conţinuturi video difuzate în streaming, un domeniu în care rivalizează cu platforma Netflix.

Ca şi Netflix, Amazon s-a lansat în producţia de seriale originale, dar începe de fiecare dată prin a testa publicul, difuzând doar episodul-pilot al serialelor sale, în loc să lanseze în mod direct producţia unui sezon complet.

În cazul serialelor "Red Oaks" şi "Hand of God", grupul Amazon spune că a luat decizia de a difuza integral primul sezon, în urma cronicilor favorabile obţinute de episoadele-pilot ale celor două producţii.

Până în prezent, Amazon a difuzat sezoane complete pentru trei seriale destinate publicului în vârstă de peste 18 ani: "Alpha House", un serial consacrat senatorilor americani, "Betas", o producţie TV despre creatorii de aplicaţii aflaţi în căutarea investitorilor, şi, recent, "Transparent", un serial lăudat de criticii de specialitate, care spune povestea unui tată de familie transsexual.

Adăugând şi programele sale pentru copii, Amazon are aproape 20 de seriale în etapele de producţie şi dezvoltare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici