Artistul Romul Nuţiu, principal reprezentant al expresionismului abstract în România, a murit

Artistul timişorean Romul Nuţiu, cunoscut ca principal reprezentant al expresionismului abstract în România, a murit joi, la vârsta de 79 de ani, informează un comunicat al Galeriei 418 Contemporary Art din Bucureşti.

700 afișări
Imaginea articolului Artistul Romul Nuţiu, principal reprezentant al expresionismului abstract în România, a murit

Artistul Romul Nuţiu, principal reprezentant al expresionismului abstract în România, a murit (Imagine: Ioan Tasi/Mediafax Foto)

Născut pe 28 iulie 1932, marele artist timişorean şi-a început studiile artistice la Cluj, la Institutul de Artă "Ion Andreescu", pentru ca apoi să termine un masterat în cadrul Institutului de Artă din Bucureşti, sub îndrumarea profesorului Alexandru Ciucurencu.

Începând cu anul 1958, artistul a predat la Institutul de Artă din Timişoara, fiind cunoscut ca principalul reprezentant al expresionismului abstract din România. Lucrările sale fac parte din colecţiile Muzeului Naţional de Artă Contemporană din Capitală, Muzeului Banatului din Timişoara, Art in Embassies ale Departamentului de Stat al SUA, precum şi din importante colecţii private din Germania, Franţa, Italia, SUA şi Canada.

Ultima expoziţie personală a artistului, intitulata sugestiv "Furioso!", s-a încheiat în martie anul acesta, la Galeria 418 Contemporary Art din Bucureşti. Lucrările realizate de maestru în cadrul workshop-ului de la Cetate din vara anului trecut pot fi admirate în expoziţia curentă a Galeriei 418 Contemporary Art, intitulată "Cetate. Atelier la Dunare IV", deschisă până pe 26 mai. Artistul a fost reprezentat în ultimii patru ani de galeria bucureşteană, în ţară şi peste hotare.

"Dispariţia sa este o pierdere mare atât pentru arta româneasca, dar şi pentru noi ca oameni. Dumnezeu să-l odihnească!", se mai arată în comunicatul galeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici