Bobby Păunescu a înfiinţat casa de distribuţie de film Mandragora International, la Paris

Omul de afaceri Bobby Păunescu a înfiinţat, recent, la Paris, casa de distribuţie de film Mandragora International, care se va ocupa atât de proiecte româneşti, cât şi străine, informează screendaily.com.

667 afișări
Imaginea articolului Bobby Păunescu a înfiinţat casa de distribuţie de film Mandragora International, la Paris

Bobby Păunescu a înfiinţat casa de distribuţie de film Mandragora International, la Paris (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Bobby Păunescu este cunoscut în lumea cinematografiei ca producător al filmelor "Moartea domnului Lăzărescu" (2005) şi "Aurora" (2010), ambele în regia lui Cristi Puiu, dar şi ca regizor al filmului "Francesca" (2009).

Primul film ale cărui drepturi au fost preluate de Mandragora International este "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" de Andrei Ujică, peliculă care este, de altfel, prezentată la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes în selecţia oficială, în afara competiţiei.

"«Ceauşescu» este un proiect minunat, pentru început", a declarat Bobby Păunescu pentru Screen Daily. "Este un proiect absolut grozav şi suntem fericiţi că a fost ales în selecţia oficială", a adăugat acesta.

Printre titlurile ce vor fi vândute de Mandragora se numără şi "Francesca", filmul lui Păunescu.

Compania are sediul la Paris, iar managing director este Ronald Chammah. Directorul de vânzări al casei de distribuţie este Berenice Vincent, care a lucrat anterior cu Celluloid Dreams. Păunescu este acţionar majoritar al companiei, care va adăuga noi angajaţi în toamnă.

Păunescu spune că trecerea la distribuţie a fost o mişcare naturală. Casa Mandragora din Bucureşti, pe care Păunescu a fondat-o în 2004 împreună cu Anca şi Cristi Puiu, a lansat o serie de noi autori români. "Deja există o piaţă pentru filme româneşti. (Casa de distribuţie din Paris, n.r.) ne va uşura accesul la coproducătorii străini. Acest lucru este un pas important şi natural", a mai spus Păunescu.

Compania lui Păunescu va anunţa, în curând, titlurile proiectelor în preproducţie. "Vom lucra la 5 - 6 filme pe an şi vom încerca să ne concentrăm pe ceea ce ne place. Toţi spun asta, dar eu voi încerca să mă concentrez pe acest lucru", a adăugat Bobby Păunescu.

Ca regizor, Păunescu doreşte să realizeze un film cu titlul de lucru "Cheap Labour", a cărui acţiune este plasată în Dublin. "Este povestea unor oameni din toată Europa care au trăit în Irlanda în ultimii zece ani", a spus acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici