Editura Gallimard dă în judecată Google pentru încălcarea drepturilor de autor

Patronul prestigioasei edituri franceze Gallimard a declarat că, alături de mai mulţi editori francezi, va da în judecată Google, aceştia acuzând compania americană că a digitalizat mai multe opere literare fără acordul lor, încălcând legea drepturilor de autor.

56 afișări
Imaginea articolului Editura Gallimard dă în judecată Google pentru încălcarea drepturilor de autor

Editura Gallimard dă în judecată Google pentru încălcarea drepturilor de autor

"Vom intra şi noi în luptă, alături de unii dintre confraţii noştri", a declarat Antoine Gallimard, patronul editurii franceze, care a precizat că şi editurile Albin Michel, Flammarion şi Eyrolles vor ataca în instanţă Google.

Google, care a digitalizat în şase ani circa 12 milioane de opere literare, fără autorizaţia editorilor, a atras nemulţumirea reprezentanţilor industriei de carte din mai multe ţări, printre care şi Franţa. Până la acest moment, Google a digitalizat circa un milion de volume ale unor autori francezi.

Google "ne face promisiuni de mai multe luni, dar continuă digitalizarea", a declarat Gallimard.

Contactaţi de reporterii AFP, reprezentanţii Google au declarat că nu vor face niciun comentariu, deoarece nu au primit nicio notificare despre intenţiile editorilor.

Google a fost deja dat în judecată de editura La Martinière şi de Sindicatul naţional al editurilor/ Syndicat national de l'édition (SNE) şi a fost condamnat, pe 18 decembrie 2009, pentru încălcarea drepturilor de autor.

Compania americană a scos deja din indexul de rezultate al motorului de căutare cărţile editurii La Martinière, dar, pe de altă parte, a contestat decizia tribunalului parizian.

Responsabilul juridic al Gallimard a precizat că editorii vor să fac un front comun în lupta împotriva Google.

Proiectul Google de a digitaliza milioane de opere literare a atras nemulţumiri şi în alte ţări, precum Statele Unite ale Americii, China şi Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici