EUROVISION 2014: TVR confirmă participarea la concurs. Când va avea loc selecţia naţională

Societatea Română de Televiziune (SRTv) confirmă participarea la EUROVISION şi în 2014, melodia care va reprezenta România la acest concurs european urmând să fie aleasă în cadrul selecţiei naţionale, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

1487 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2014: TVR confirmă participarea la concurs. Când va avea loc selecţia naţională

EUROVISION 2014: TVR confirmă participarea la concurs. Când va avea loc selecţia naţională

Conform sursei citate, TVR consideră că "România şi românii merită eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important".

Decizia participării la Eurovision a fost comunicată European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului.

Cei care doresc să intre în selecţia naţională se vor putea înscrie în competiţie în perioada 15 ianuarie - 14 februarie (depunerea sau trimiterea pieselor şi a documentelor prevăzute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa eurovision@tvr.ro).

Între 19 şi 20 februarie va avea loc preselecţia (un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs), iar pe 20 februarie vor fi anunţate cele maximum 12 melodii finaliste.

Pe 1 martie va avea loc selecţia naţională a Eurovision, în care va fi aleasă melodia câştigătoare, în cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Cei care doresc să participe la selecţie pot trimite pe adresa TVR – Calea Dorobanţilor, nr. 191, sector 1, Bucureşti sau pot depune la Registratura TVR un plic închis cu următoarele documente: un CD, conţinând varianta finală a piesei şi o versiune negativ în format WAV. Plicul trebuie să conţină următoarele informaţii legate de piesă: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele interpreţilor şi al producătorului (publisher-ului), dacă există.

Melodia înscrisă nu trebuie să fi fost lansată comercial şi/sau interpretată public (integral sau parţial) înainte de 1 septembrie 2013. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Ermil Pangrati) se poate face în intervalul orar 8.00 – 20.00, iar expedierea prin poştă trebuie realizată până la data de 14.02.2014 (data poştei).

Piesele înscrise în concurs nu trebuie să depăşească 3 minute, iar vârsta minimă a interpreţilor trebuie să fie de 16 ani împliniţi la data finalei internaţionale, conform Regulamentului EBU. Informaţii suplimentare pot fi găsite pe eurovision.tvr.ro, secţiunea Regulament, începând cu 12 ianuarie.

Concursul cântecului european Eurovision se va desfăşura, în acest an, la Copenhaga (Danamarca), pe 6, 8 şi 10 mai. Pe 20 ianuarie va avea loc tragerea la sorţi a ţărilor participante pentru intrarea într-una dintre cele două semifinale ale concursului.

TVR s-a înscris la concursul Eurovision 2014 în luna noiembrie, după cum a confirmat atunci, pentru MEDIAFAX, preşedintele-director general al SRTv de la momentul respectiv, Claudiu Săftoiu.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfăşura în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici