Facebook DENUNŢĂ un atac informatic "sofisticat". Hackerii vizau dezvoltatori şi societăţi tehnologice

După Twitter, reţeaua socială Facebook a anunţat vineri că a suferit un atac informatic "sofisticat", precizând totuşi că datele sale nu par să fi fost compromise de către hackeri.

806 afișări
Imaginea articolului Facebook DENUNŢĂ un atac informatic "sofisticat". Hackerii vizau dezvoltatori şi societăţi tehnologice

Facebook denunţă, după Twitter, un atac informatic "sofisticat" (Imagine: Mediafax Foto/AFP))

Intruziunea s-a produs, luna trecută, prin intermediul unui site contaminat al unui dezvoltator, a precizat Facebook pe blogul său. "Am remediat problema în toate echipamentele infectate, am informat poliţia şi am început o vastă anchetă care continuă şi astăzi", a adăugat reţeaua.

Hackerii au utilizat vulnerabilitatea programului Java, fabricat de societatea Oracle care, alertată de intruziune, a încercat să contracareze atacul la 1 februarie, conform Facebook.

Hackerii se pare că au vizat dezvoltatori şi societăţi tehnologice ale site-ului de Internet.

"Facebook nu a fost singurul care a fost atacat", a raportat reţeaua socială. "Alte (societăţi) au fost de asemenea atacate recent".

Reţeaua socială Twitter a anunţat la 2 februarie că aproximativ 250.000 dintre utilizatorii săi au fost victimele unor hackeri "sofisticaţi" care au realizat atacuri similare celor efectuate împotriva unor societăţi şi companii de presă americane.

În cursul aceleiaşi săptămâni, publicaţiile americane New York Times şi Wall Street Journal au raportat că sistemelor lor informatice au fost ţinta unor atacuri informatice, acuzând guvernul chinez.

Twitter a avertizat apoi cu privire la folosirea platformei Java. Departamentul american al Securităţii interne a solicitat la începutul lui ianuarie utilizatorilor săi să nu mai folosească această platformă, din cauza vulnerabilităţii sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici