Finanţări de 70.000 de lei pentru proiecte din domeniul cultural, lansate de Primăria Capitalei

Primăria Capitalei a anunţat miercuri lansarea programului de finanţare nerambursabilă Bucureşti Afectiv 2022, prin care proiecte culturale pot primi sume de până la 70.000 de lei.

168 afișări
Imaginea articolului Finanţări de 70.000 de lei pentru proiecte din domeniul cultural, lansate de Primăria Capitalei

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, programul de finanţare „Bucureşti afectiv” îşi propune să finanţeze proiecte care creează contexte de întâlnire şi reflecţie, prin diferite forme artistice, pentru locuitorii Bucureştiului şi care reimaginează oraşul într-un mod mai prietenos şi mai deschis pentru oameni.

Programul se adresează tuturor domeniilor culturale – artele spectacolului (teatru, dans, muzică), arte vizuale (care includ, dar nu se limitează la: film, pictură, sculptură, grafică, arte decorative, instalaţii, colaj, artă textilă, design, proiecte curatoriale, fotografie, street art), educaţie culturală şi artă comunitară, patrimoniu material şi patrimoniu imaterial (intervenţie culturală urbană, arhitectură), multimedia, artă şi tehnologie (Noile media, Artă digitală) şi proiecte interdisciplinare şi colaborative.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, aşteaptă de la operatorii culturali din Bucureşti programe, proiecte şi acţiuni care să genereze o reconectare a locuitorilor la oraşul în care trăiesc prin cultură.

Principalele obiective ale Programului cultural „Bucureşti afectiv” sunt stimularea implicării active a locuitorilor oraşului în proiectele artistice, încurajarea de proiecte care valorifică patrimoniul material / imaterial al oraşului sau care creează o legătură emoţională cu locuri şi spaţii din Bucureşti, descentralizarea ofertei culturale şi încurajarea unor iniţiative la nivelul cartierelor sau diferitelor comunităţi din Bucureşti, dezvoltarea componentei de educaţie culturală pentru copii, dar şi pentru adulţi, care să contribuie la creşterea calităţii cererii în domeniul culturii la nivelul Bucureştiului, activarea spaţiului public prin forme artistice diverse şi creşterea accesibilităţii culturii pentru toate categoriile de public.

Finanţarea nerambursabilă va putea fi solicitată de persoane fizice autorizate, asociaţii, fundaţii, instituţii publice care nu sunt subordonate Primăriei Capitalei, societăţi comerciale care derulează activităţi culturale sau educaţionale şi care au sediul în Bucureşti. Bugetul disponibil este de 3.010.000 de lei.

„Pentru atingerea obiectivelor din acest an, programul „Bucureşti afectiv” acordă prioritate proiectelor culturale din domeniile Educaţie culturală şi artă comunitară, Patrimoniu material şi patrimoniu imaterial, Proiecte interdisciplinare şi colaborative. Solicitanţii vor putea beneficia de un plafon maxim de finanţare de 70.000 de lei pe proiect”, a transmis primăria.

Vor fi acordate finanţări nerambursabile pentru oferte culturale ce se vor desfăşura exclusiv în Bucureşti, în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare şi data de 15 noiembrie 2022. Proiectele pot fi înscrise până la data de 16 iunie 2022, ora 17.00, pe platforma electronica dedicată. Pe 1 iulie vor fi publicate rezultatele evaluării eligibilităţii şi a conformităţii administrative, iar anunţarea rezultatelor finale este programată pentru data de 9 august. Contractele de finanţare vor fi încheiate în perioada 17-30 august 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici