GOOGLE celebrează astăzi ZIUA PĂMÂNTULUI, cu un logo special

GOOGLE celebrează, luni, ZIUA PĂMÂNTULUI şi îşi demonstrează sprijinul pentru protecţia mediului, printr-un logo special, interactiv, care prezintă succesiunea anotimpurilor şi tranziţia de la zi la noapte.

1759 afișări
Imaginea articolului GOOGLE celebrează astăzi ZIUA PĂMÂNTULUI, cu un logo special

GOOGLE celebrează astăzi Ziua Pământului, cu un logo special

Anotimpurile sunt prezentate în noul logo sub forma unei animaţii. Astfel, primăvara este cea care deschide succesiunea de imagini animate, litera "G" din cuvântul "GOOGLE" fiind reprezentată cu flori pe o pajişte.

Unele dintre elementele care apar în imagine pot fi accesate şi determină modificări ale logoului - de exemplu, un clic pe nori determină transformarea unei zile însorite într-o zi ploioasă. De asemenea, în imagine apar mai multe formaţiuni muntoase, în care se văd două intrări de peşteră. Un clic pe una dintre intrări face ca din aceasta să iasă un urs.

În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/ Earth Day, apărută în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri.

După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie - Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 170 de ţări.

În prezent, peste 500 de milioane de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului, pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici