Google nu vrea război cu Facebook: Este loc pe piaţă pentru mai multe reţele sociale

Preşedintele executiv al Google, Eric Schmidt a declarat că este loc pe piaţă pentru mai multe reţele sociale, lăsând o portiţă pentru cooperarea cu rivali puternici precum Facebook şi Twitter.

434 afișări
Imaginea articolului Google nu vrea război cu Facebook: Este loc pe piaţă pentru mai multe reţele sociale

Google nu vrea război cu Facebook: Este loc pe piaţă pentru mai multe reţele sociale

El a afirmat totodată că Google va coopera în totalitate cu autorităţile americane pentru concurenţă, dar nu va permite investigaţiei lansate luna trecută să reprezinte un obstacol pentru implementarea strategiei companiei.

Schmidt a cedat în aprilie scaunul de director general în favoarea cofondatorului Google Larry Page şi se ocupă acum de afacerile companiei cu statul.

Schmidt a arătat, într-o conferinţă susţinută joi seară în SUA, că este prea devreme să aprecieze performanţele noii reţele sociale Google Plus, însă un indicator important al succesului acesteia este numărul uriaş de utilizatori care s-au înghesuit să ia parte la testarea produsului. Google Plus s-a lansat săptămâna trecută însă este închisă pentru moment publicului larg, fiind disponibilă în regim de testare numai utilizatorilor care reuşesc să obţină o invitaţie.

Unul dintre cele mai populare servicii ale Google Plus este cel de video chat, în special în rândul utilizatorilor tineri, a spus Schmidt.

El a adăugat că ar dori "o mai bună integrare cu Twitter şi Facebook", făcând referire la serviciile similare oferite de Plus la concurenţă cu cei doi jucători deja consacraţi.

Acordul pe căutări online dintre Google şi Twitter a expirat, iar Schmidt a afirmat că cele două companii nu au reuşit să ajungă la o nouă înţelegere, în pofida negocierilor îndelungate.

Totodată, Schmidt a arătat că Google a încercat să convingă Facebook să permită utilizatorilor Plus să importe lista de prieteni de pe reţeaua mai veche, însă discuţiile nu au avut rezultat.

Preşedintele Google a declarat însă că, în viziunea sa, utilizatorii pot avea multiple identităţi online pe mai multe reţele sociale, deşi specialiştii consideră că Facebook, cu circa 750 milioane de utilizatori în întreaga lume, este deja mult prea mare pentru a mai putea exista competiţie reală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici