"iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea" - documentar despre cofondatorul Apple, difuzat în ţări din întreaga lume

Documentarul "iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea", gândit ca un omagiu adus cofondatorului Apple, va fi difuzat pe Discovery Channel în peste 210 ţări şi teritorii din întreaga lume, inclusiv în România, potrivit unui comunicat.

1321 afișări
Imaginea articolului "iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea" - documentar despre cofondatorul Apple, difuzat în ţări din întreaga lume

"iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea" - documentar despre cofondatorul Apple, difuzat în ţări din întreaga lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Documentarul "iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea" va fi difuzat în premieră în România, pe Discovery Channel, duminică, 30 octombrie, de la ora 22.00.

Prezentat de Adam Savage şi Jamie Hyneman, gazdele programului "Vânătorii de mituri", documentarul "iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea" are o durată de o oră şi include interviuri cu nume de prestigiu din tehnologie, media şi entertainment.

Câteva dintre acestea sunt: pionieri ai computerului personal, foşti angajaţi şi directori ai companiei Apple, printre care Lee Felsenstein, membru fondator al Homebrew Computer Club, Daniel Kottke, un prieten care a călătorit prin India împreună cu Jobs şi care ulterior a devenit unul dintre primii angajaţi ai Apple, şi John Draper, un inginer care l-a ajutat pe Jobs să pornească pe acest drum; jurnalişti, autori şi critici care au relatat despre Jobs şi inovaţiile sale, printre care corespondentul NBC Tom Brokaw, Joe Nocera (New York Times), criticul cultural Toure, Bill Werde (Billboard) şi Andrew Serwer (Fortune); oameni de ştiinţă şi profesori, printre care fizicianul Dr. Michio Kaku; muzicieni, regizori şi designeri ale căror domenii de activitate au fost complet schimbate datorită progreselor tehnologice realizate de Jobs. Printre aceştia se numără Stevie Wonder, Pete Wentz, dar şi artişti mai puţin celebri, care recunosc că succesele lor i se datorează lui Jobs şi inovaţiilor lui, ca de exemplu iTunes.

"Cineva a spus, cândva, că a păşi pe calea pe care ţi-au deschis-o alţii este perfect rezonabil. Ca urmare, toate progresele sunt realizate de oameni deloc rezonabili", a declarat prezentatorul Adam Savage. "Steve Jobs a fost un om deloc rezonabil. Nu a oferit publicului pur şi simplu ce îşi dorea acesta, ci a definit noi modalităţi în care ne putem gândi viaţa în spaţiul digital: productivitate, creativitate, muzică şi comunicare, media şi artă. Direct sau indirect, Steve Jobs a avut un impact asupra vieţii fiecăruia dintre noi", a mai spus Savage.

Programul "iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea" va fi difuzat de Discovery în peste 210 ţări şi teritorii din întreaga lume.

"iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea" este produs pentru Discovery Channel de către NBC Peacock Productions. Din partea Discovery Channel, producător executiv este Brooke Runnette; din partea Peacock Productions, producător executiv este Colleen Halpin. Tot pentru Peacock Productions, producători executivi mai sunt Knute Walker, Benjamin Ringe şi Aretha Marshall; Sharon Scott este director executiv de producţie.

Discovery Communications este una dintre cele mai mari companii din lume în domeniul producţiei de programe documentare, ajungând la peste 1,5 miliarde de abonaţi, din 210 ţări.

În România, Discovery Networks distribuie în prezent opt televiziuni: Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.

Steve Jobs a murit pe 5 octombrie, la vârsta de 56 de ani. Potrivit presei internaţionale, autorităţile locale au confirmat în 10 octombrie că Steve Jobs a murit în casa sa din Palo Alto (la sud de San Francisco), din cauza unui cancer la pancreas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici