Ce spune Irina Margareta Nistor despre retragerea filmului „Pe aripile vântului” de pe platforma HBO: "Un film pe care trebuie să-l vadă toată lumea"

  • Irina Margareta Nistor consideră că măsura de retragere a filmului Pe aripile vântului de pe platforma HBO este un precedent periculos
  • Criticul de film notează că "i se pare surprinzător că nu s-a legat nimeni de cartea cu pricina"
  • Irina Margareta Nistor a dublat peste 3.000 de filme în limba română
3703 afișări
Imaginea articolului Ce spune Irina Margareta Nistor despre retragerea filmului „Pe aripile vântului” de pe platforma HBO: "Un film pe care trebuie să-l vadă toată lumea"
Criticul de film Irina Margareta Nistor a comentat decizia HBO a de retrage filmul Pe aripile vântului de pe platforma, o măsură temporară, dar spune că ea trebuie contextualizată. Pe aripile vântului este adaptarea cărţii cu acelaşi nume, scrisă de Margaret Mitchell. Romanul a câştigat premiul Pulitzer în 1937.

Irina Margareta Nistor: "În film au fost corecţi"

"Asta se întâmplă în continuare şi la noi; dacă ai un personaj rom, nu cauţi un actor rom, ci iei unul alb şi îl fardezi mai închis la culoare. În film au fost corecţi din acest punct de vedere, joacă o grămadă de actori de culoare, nu văd unde este stereotipul", a spus Irina Margareta Nistor pentru ziare.com

Irina Margareta Nistor: "Mi se pare umilitor că nu s-a discutat despre carte" // "E utilă contextualizarea"

"Acum, după ce s-a aprins toată nebunia asta, mi se pare utilă contextualizarea, dar nu să stai să interpretezi astfel, adică să le arăţi tu ce trebuie să observe sau nu în film", a mai spus ea.
 
Criticul de film susţine că putem ajunge la un precedent periculos.
 
"Fenomenul Metoo a dus la o exacerbare a misoginiei, adică cei care sunt misogini au devenit şi mai misogini. Situaţiile astea mult prea accentuate nu fac decât să degenereze.
 
În mod suprinrzător nu s-a legat nimeni de cartea cu pricina. Adică ce, ei nu ştiu să citească? Nu s-au prins decât de film? Mi se pare umilitor. Iar povestea cu arsul cărţilor în piaţa publică am trăit-o, istoric vorbind, de nenumărate ori. Ştim, istoria se repetă, dar dacă tot se repetă, să învăţăm ceva din trecutul pe care l-am citit măcar sau l-am constatat sub o formă sau alta", a conchis Irina Margareta Nistor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici