National Geographic va face cele mai mari concedieri din istoria sa

National Geographic Society va renunţa la 180 din cei 2.000 de angajaţi ai săi, în cel mai mare proces de restructurare cu care s-a confruntat această companie în istoria sa de 127 de ani, potrivit washingtonpost.com.

1064 afișări
Imaginea articolului National Geographic va face cele mai mari concedieri din istoria sa

National Geographic va face cele mai mari concedieri din istoria sa (Shutterstock/Arhiva Mediafax Foto)

Restructurarea vine după ce, în luna septembrie, Twenty-First Century Fox Inc., o companie controlată de magnatul Rupert Murdoch, a anunţat că îşi va extinde parteneriatul încheiat pe o perioadă de 18 ani cu organizaţia non-profit National Geographic Society - ce vizează operarea televiziunilor National Geographic -, pentru a include şi revistele şi platformele digitale National Geographic.

În urma acestei noi înţelegeri, a cărei valoare financiară a fost de 725 de milioane de dolari, a fost creată o nouă organizaţie non-profit, National Geographic Partners, în care grupul Fox, controlat de Rupert Murdoch şi familia sa, deţine 73%, iar National Geographic Society - 27%.

TITLURILE ZILEI

Prin renunţarea la 180 de angajaţi, National Geographic Society, care are sediul central în Washington, se va confrunta cu cele mai mari reduceri de personal din istoria sa de 127 de ani.

Concedierile vor afecta aproape toate departamentele National Geographic Society, care funcţionează ca o organizaţie non-profit, inclusiv cel responsabil de revista National Geographic, pe care societatea o editează încă de la lansarea sa, în 1888.

Totodată, concedierile vor afecta angajaţi ai National Geographic Channel, cea mai profitabilă divizie a National Geographic Society.

Reprezentanţii National Geographic Society au spus că angajaţii concediaţi reprezintă 9% din numărul total al salariaţilor organizaţiei. De asemenea, unui număr neprecizat de angajaţi i-au fost făcute oferte de preluare a acţiunilor pe care le deţin în aceeaşi organizaţie.

Pe de altă parte, tranzacţia prin care grupul Fox al familiei Murdoch va deţine 73% din National Geographic Society este de aşteptat să fie finalizată la mijlocul lunii noiembrie.

Un purtător de cuvânt al National Geographic, M.J. Jacobsen, a spus că decizia privind restructurarea nu a făcut parte din tranzacţia încheiată în septembrie cu Rupert Murdoch. "Am vrut să avem grijă de angajaţii noştri cu vechime mare în organizaţie", a spus M.J. Jacobsen.

Pe lângă acest program de restructurare, National Geographic Society a spus că va îngheţa planul său de pensii pentru angajaţii eligibili, va elimina asigurarea medicală pentru persoanele care vor ieşi la pensie şi va face modificări în ceea ce priveşte aceste contribuţii în rândul tuturor angajaţilor săi.

Pe de altă parte, National Geographic Society este prezentă şi pe piaţa media din România, atât prin intermediul televiziunilor National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD şi Nat Geo People, cât şi prin versiunea în limba română a revistei National Geographic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici