Preşedintele chinez, Hu Jintao, îşi deschide cont pe o platformă de micro-bloguri

Preşedintele chinez, Hu Jintao, şi-a deschis un cont pe o platformă de micro-bloguri chineză administrată de grupul Cotidianul Poporului şi era urmărit, luni, de peste 14.000 de persoane.

25 afișări
Imaginea articolului Preşedintele chinez, Hu Jintao, îşi deschide cont pe o platformă de micro-bloguri

Preşedintele chinez, Hu Jintao, îşi deschide cont pe o platformă de micro-bloguri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lângă numele său, pe site-ul Renmin weibo ("Micro-blogurile Poporului", http://t.people.com.cn), recent inaugurat, apare un simbol care înseamnă că identitatea persoanei a fost autentificată.

Profilul, fără fotografie, îi anunţă pur şi simplu funcţiile: secretar general al Partidului Comunist, preşedinte al ţării, preşedinte al Comisiei militare centrale.

Global Times, cotidian de limba engleză care aparţine, de asemenea, grupului Cotidianul Poporului, organul Partidului Comunist, afirmă, luni, că identitatea contului "a fost confirmată", duminică, de site, ca fiind cea a preşedintelui chinez.

Circa 7.000 de persoane au urmărit contul lui Hu Jintao, duminică, în jurul orei locale 18.00 (12.00, ora României), potrivit cotidianului.

În cursul dimineţii de luni, cifra s-a dublat, ajungând la 14.273.

"M-am grăbit să comunic cu secretarul general" al Partidului Comunist, scrie un utilizator.

"Păcat că încă nu a scris nimic", afirmă un altul.

Potrivit Global Times, unii utilizatori l-au numit pe Hu "prieten de internet".

Cotidianul reaminteşte că, în iunie 2008, Hu Jintao a devenit primul oficial chinez de rang înalt care se adresează direct online navigatorilor pe internet - prin intermediul unui forum al Cotidianului Poporului.

China exercită un control strict asupra Internetului. Numeroase site-uri străine sunt blocate, cum este cazul site-ului de socializare Facebook, al celui de postare de înregistrări video Youtube sau al celui de micro-bloguri Twitter.

Luna trecută, motorul de căutare american Google a denunţat cenzura în China, precum şi atacurile cibernetice lansate din această ţară şi îndreptate în special împotriva conturilor mesageriei Gmail aparţinând unor militanţi pentru drepturile omului, precum şi altor societăţi. Google a ameninţat că va părăsi China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici