RCS&RDS a primit aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea Digi Info

Compania de telecomunicaţii RCS&RDS a primit, joi, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunea Digi Info, pe care va difuza informaţii despre ofertele şi serviciile sale.

1178 afișări
Imaginea articolului RCS&RDS a primit aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea Digi Info

RCS&RDS a primit aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea Digi Info (Imagine: Shutterstock)

CNA a analizat, în şedinţa de joi, solicitarea RCS&RDS de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit pentru lansarea Digi Info, o televiziune tematică, cu profil infotext, cu zonă de difuzare în România şi în state din Europa Centrală şi de sud-est.

La şedinţa CNA au fost prezenţi doi reprezentanţi ai RCS&RDS, Bogdan Chiriţoiu şi Lucian Mihai.

Potrivit dosarului depus la CNA, televiziunea Digi Info va difuza informaţii despre serviciile şi programele RCS&RDS, dar şi despre modificările de tarife. Informaţiile vor fi actualizate periodic şi vor fi oferite în sistem buclă.

Digi Info va difuza programe producţie proprie (80%) şi producţii ale altor producători (20%). Grila Digi Info va cuprinde programe de informare (80%) şi publicitate (20%).

"Este un canal necesar în condiţiile în care RCS&RDS distribuie în toate mediile programe, în contextul în care contactul cu clienţii este foarte important. E un canal intern între distribuitor, RCS, şi client, în aşa fel încât clientul să aibă oricând la dispoziţie informaţia utilizării acestor servicii", a spus Bogdan Chiriţoiu.

Potrivit acestuia, corpul editorial al Digi Info va fi restrâns, respectiv va fi format din trei oameni.

Digi Info va emite şi în ţările în care RCS&RDS furnizează servicii de telecomunicaţii, însă informaţiile vor fi traduse în limbile respective.

"Pentru" acordarea licenţei Digi Info au votat Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea, în timp ce "împotrivă" au votat Christian Mititelu şi Cristina Trepcea.

RCS&RDS a mai deţinut în trecut o licenţă pentru televiziunea Digi TV Info, pe care îşi prezenta ofertele şi serviciile, pe care a transformat-o însă în televiziunea de documentare DigiLife, în septembrie 2012, cu aprobarea CNA.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici