Scriitorul Alexandru Muşina a murit

Scriitorul Alexandru Muşina, profesor doctor universitar la Facultatea de Litere din Braşov, a murit miercuri, la Spitalul Judeţean Braşov, colegii acestuia spunând că "este o mare pierdere", poetul având "un extraordinar har pedagogic".

2544 afișări

Alexandru Muşina avea 59 de ani şi suferea de mai mult timp de hepatita C, însă, în pofida numeroaselor tratamente pe care le-a urmat, a murit miercuri, la Spitalul Judeţean Braşov, potrivit scriitorului Andrei Bodiu, profesor la Facultatea de Litere din oraş.

'Este o veste cutremurătoare pentru noi şi o mare pierdere. El a fost, dincolo de calităţile de scriitor care l-au impus pe plan naţional, şi un profesor excelent. Mi-a fost un mentor extraordinar în cel mai pur sens al cuvântului. De fapt, singurul pe care l-am avut. Avându-l ca profesor, am avut, ca adolescent, nişte atuuri fundamentale şi am învăţat de la el lucruri pe care alţii le învăţau abia în facultate. A avut un extraordinar har pedagogic", a declarat Bodiu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Muşina şi-a dus boala pe picioare până aproape în ultima clipă, participând în aprilie la un colocviu de literatură.

"A stat câteva zile la spital. S-a stins foarte repede. A fost pe picioarele lui până aproape de ultima clipă. Este o veste cutremurătoare pentru noi", a mai spus Andrei Bodiu

Alexandru Muşina a absolvit Liceul "Andrei Şaguna" din Braşov în 1973, iar, în 1978, Facultatea de Limbă şi Literatură Română a Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca profesor de literatură la liceu. Din 1996, a fost doctor în litere la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi profesor de creative writing, folclor, literatură comparată la Facultatea de Litere a Universităţii "Transilvania" din Braşov.

Muşina deţinea editura Aula din Braşov. De asemenea, a fost membru la Cenaclului de Luni.

El a debutat în lumea literară în volumul colectiv de poezii "Cinci", apărut în 1982. În 1984, a publicat primul volum individual - "Strada Castelului 104".

A publicat mai multe volume de poezii şi eseuri, cărţi pentru copii, a colaborat neîntrerupt la reviste literare, a susţinut conferinţe despre poezia contemporană, a obţinut numeroase premii, iar anul trecut şi-a lansat romanul comic "Nepotul lui Dracula".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici