Se înfiinţează Teatrul "Stela Popescu", cu sediul în incinta Palatului National al Copiilor din bulevardul Tineretului

Teatrul "Stela Popescu" urmează să fie înfiinţat, potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, adoptată joi, 28 aprilie.

3611 afișări
Imaginea articolului Se înfiinţează Teatrul "Stela Popescu", cu sediul în incinta Palatului National al Copiilor din bulevardul Tineretului

Se înfiinţează Teatrul "Stela Popescu", cu sediul în incinta Palatului National al Copiilor din bulevardul Tineretului (Imagine: Eduard Andrei / Mediafax Foto)

Teatrul "Stela Popescu" va fi o nouă instituţie publică de cultură, finanţată parţial de la bugetul local al Municipiului Bucureşti şi va avea sediul în incinta Palatului National al Copiilor din bulevardul Tineretului.

Obiectul de activitate al Teatrului "Stela Popescu" constituie producerea şi prezentarea de producţii artistice, în principal spectacole coregrafice, dar şi muzicale, realizate în regim individual sau în parteneriat cu alte instituţii de profil, publice sau private.

Organigrama aprobată are un numar total de 43 de posturi, dintre care şase sunt de conducere, potrivit hotărârii adoptate în şedinţa de joi a Consiliului.

Detalierea obiectului de activitate, conform proiectului adoptat, este realizarea şi promovarea de producţii/ coproducţii artistice autohtone şi universale de tipul spectacolelor coregrafice, de balet clasic şi contemporan; promovarea culturii muzicale prin spectacole de balet în vederea educării şi dezvoltării culturale a copiilor şi tinerilor; iniţierea şi susţinerea proiectelor educativ-culturale pentru stimularea creşterii consumului cultural.

De asemenea teatrul are ca obiectiv de activitate producerea şi prezentarea baletelor realizate în regim individual sau în parteneriat cu alte instituţii de profil, publice sau private; iniţierea şi susţinerea de proiecte educativ-culturale şi social-formative în parteneriat cu instituţii de profil; activarea în reţele culturale europene de profil din ţară şi din străinătate; colaborarea cu instituţiile de învăţământ şi oferirea unui sprijin calificat şcolilor în vederea derulării unor proiecte valoroase; organizarea şi desfăşurarea de programe educaţionale, de perfecţionare şi formare continuă a artiştilor şi personalului specializat, de activităţi de creaţie şi cercetare în domeniul artistic-balet şi tehnic, pentru meseriile de scenă.

Fiind vorba despre o instituţie culturală de stat, managerul (directorul) va fi numit în urmă câştigării concursului de proiecte de management şi va conduce instituţia, cu care Primarul General încheie contract de management, în condiţiile legii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici