"Superman, Spiderman sau Batman", de Tudor Giurgiu - premiul EFA pentru CEL MAI BUN SCURTMETRAJ

"Superman, Spiderman sau Batman", de Tudor Giurgiu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, sâmbătă seară, la gala Academiei de Film Europene (EFA), organizată în Valletta, Malta, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

1058 afișări
Imaginea articolului "Superman, Spiderman sau Batman", de Tudor Giurgiu - premiul EFA pentru CEL MAI BUN SCURTMETRAJ

Tudor Giurgiu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

La aceeaşi categorie au mai concurat scurtmetrajele "Demain, ca sera bien", de Pauline Gay, "Two Hearts", de Darren Thornton, "Miten Marjoja Poimitaan", de Elina Talvensaari, "L'Ambassadeur et moi", de Jan Czarlewski, "Im Freien", de Albert Sackl, "Csicska", de Attila Till, "Villa Antropoff", de Vladimir Leschiov şi Kaspar Jancis, "Sessiz", de Rezan Yeşilbaş, "Manha de Santo Antonio", de Joao Pedro Rodrigues, "Back of Beyond", de Michael Lennox, "Titloi Telous", de Yorgos Zois, şi "Einspruch VI", de Rolando Colla.

Urcat pe scenă pentru a-şi primi premiul, regizorul Tudor Giurgiu a amintit că sâmbătă, 1 decembrie, este Ziua Naţională a României. "Este grozav că (această premiere, n.r.) se întâmplă astăzi. Mi-ar plăcea ca politicienii să fie mai sensibili la problemele noastre, pentru că avem un mare talent, dar avem nevoie de mai multă susţinere", a spus Tudor Giurgiu. El le-a mulţumit, totodată, soţiei sale, Oana, şi fiului său, Ştefan.

"Superman Spiderman sau Batman" spune povestea lui Aron, un băieţel de cinci ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

Recent, scurtmetrajul "Superman, Spiderman sau Batman", în regia lui Tudor Giurgiu, a fost premiat la Manhattan Short, unde a primit medalia de aur. Totodată, pelicula a fost premiată la Kaliber 35 Munich International Film Festival. Pe de altă parte, în aprilie, "Superman, Spiderman sau Batman" a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Aspen Shortfest, premiu ce îi garantează un loc pe lista lungă a nominalizărilor la premiile Oscar, la categoria sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici