Aeroportul din Târgu Mureş a înregistrat, în 2011, cei mai mulţi pasageri din istoria sa

Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş a înregistrat, în 2011, cei mai mulţi pasageri din istoria sa, peste 250.000 de persoane, conducerea aerogării apreciind că numărul pasagerilor deserviţi în primele zile ale acestui an preconizează pentru 2012 un nou record.

474 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Târgu Mureş a înregistrat, în 2011, cei mai mulţi pasageri din istoria sa

Aeroportul din Târgu Mureş a înregistrat, în 2011, cei mai mulţi pasageri din istoria sa (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de conducerea Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, acesta "a încheiat anul 2011 cu un număr record de pasageri deserviţi, nemaiîntâlnit de la înfiinţarea sa şi până acum".

"Astfel, datorită activităţilor de trafic aerian în flux continuu la Aeroportul «Transilvania» Târgu Mureş, în anul 2011 s-a înregistrat un record, de 257.303 pasageri deserviţi. Faţă de anul 2010 când s-au deservit doar 74.856 pasageri, creşterea din anul 2011 cu 182.447 de pasageri s-a datorat în principiu noilor zboruri Wizz Air operate din Târgu Mureş spre opt destinaţii din Europa", se arată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, operatorul aerian Wizz Air a operat, în 31 decembrie, ultimul zbor din anul 2011 pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş de pe relaţia Dortmund, cu 114 pasageri la bord, şi totodată a fost operatorul aerian care, în 1 ianuarie 2012, a executat primul zbor din acest an, pe relaţia Bergamo, cu 124 de pasageri la bord.

Conducerea Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş afirmă că numărul pasagerilor deserviţi în primele zile ale acestui an preconizează un nou record în 2012.

"Menţionăm că până la data de 5 ianuarie 2012 s-au deservit deja de Aeroportul «Transilvania» Târgu Mureş 3.300 de pasageri, fapt ce preconizează pentru finele anului un nou record de pasageri deserviţi", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici