Agenţia de rating Moody's retrogradează Marea Britanie. Se anunţă perspective negative pentru economia britanică

  • Agenţia Moody's a schimbat perspectiva economică a Regatului Unit
  • Marea Britanie a trecut de la „stabil” la negativ din cauza instabilităţii politice şi a inflaţiei crescute
  • Britanicii se afundă în datorii
3248 afișări
Imaginea articolului Agenţia de rating Moody's retrogradează Marea Britanie. Se anunţă perspective negative pentru economia britanică

Sursa foto: Profimedia

Agenţiile de rating, în esenţă, evaluează o ţară în funcţie de puterea economiei sale. Moody's împreună cu o altă mare agenţie de rating, Standard & Poor's (S&P) şi-au menţinut evaluările referitoare la Marea Britanie.

Astfel, cele două agenţii au acordat evaluări negative pe baza a doi factori. Primul, mediul politic intern volatil, care este impredictibil şi nu poate asigura o oarecare stabilitate. Al doilea, incapacitatea de a gestiona inflaţia crescută pe baza crizei generate de mediul politic intern.

Costurile împrumuturilor guvernamentale au crescut brusc după stabilirea minibugetului în septembrie, atunci când investitorii s-au speriat de cancelarul de atunci Kwasi Kwarteng, care a promis reduceri uriaşe de taxe fără a spune cum va plăti guvernul pentru ele.

Actualul cancelar, Jeremy Hunt, a anulat luni majoritatea reducerilor de taxe de la minibuget, în încercarea de a calma pieţele, dar demisia prim-ministrului Liz Truss înseamnă că politicile economice sunt suspendate.

„Incapacitatea iniţială a guvernului de a oferi un răspuns politic credibil pentru a răspunde preocupărilor investitorilor cu privire la acest stimul nefinanţat a slăbit şi mai mult credibilitatea politicii Marii Britanii, care este puţin probabil să fie pe deplin restabilită prin decizia ulterioară de a inversa majoritatea reducerilor de taxe”, a declarat Moody's prin intermediul unui comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici