Ajutoare de stat: Comisia Europeană extinde durata pentru a sprijini economia

  • Comisia Europeană a decis să prelungească până la 31 decembrie 2021 cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat adoptat la 19 martie 2020 pentru a sprijini economia în contextul pandemiei.
  • De asemenea, comisia a majorat plafonul unor ajutoare.
1504 afișări
Imaginea articolului Ajutoare de stat: Comisia Europeană extinde durata pentru a sprijini economia

Comisia Europeană extinde durata de acordare a ajutoarelor de stat până la finalul lui 2021, pentru a sprijini economia afectată de pandemie.

De asemenea, Comisia Europeană a decis să extindă sfera de aplicare a cadrului temporar prin majorarea plafoanelor stabilite în acesta şi prin posibilitatea ca, până la sfârşitul anului viitor, anumite instrumente rambursabile să poată fi convertite în granturi directe.

În contextul pandemiei de coronavirus, care se prelungeşte mai mult decât ne aşteptam, trebuie să continuăm să ne asigurăm că statele membre le pot oferi întreprinderilor sprijinul necesar pentru a depăşi această situaţie dificilă. Astăzi am decis prelungirea aplicării cadrului temporar până la sfârşitul anului. De asemenea, am majorat plafoanele anumitor măsuri prevăzute în cadrul temporar şi am oferit stimulente pentru utilizarea instrumentelor rambursabile, permiţând conversia anumitor împrumuturi şi a altor instrumente rambursabile în granturi directe. Astfel, le oferim statelor membre posibilitatea de a utiliza pe deplin flexibilitatea normelor privind ajutoarele de stat pentru a-şi sprijini economiile, limitând în acelaşi timp denaturarea concurenţei”, a declarat vicepreşedintele executiv al UE, Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenţei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici