ANAF: Galaxy Tobacco a produs şi comercializat ilegal ţigarete în valoare de 10 mil. euro

Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) a stabilit că în antrepozitul fiscal din Sfântu Gheorghe producătorul de ţigarete Galaxy Tobbacco a produs şi comercializat ilegal 100 milioane de ţigarete, cu o valoare de piaţă de 10 milioane euro, care au fost expediate în UE şi ţări ţerţe în regim suspensiv.

170 afișări
Imaginea articolului ANAF: Galaxy Tobacco a produs şi comercializat ilegal ţigarete în valoare de 10 mil. euro

ANAF: Galaxy Tobacco a produs şi comercializat ilegal ţigarete în valoare de 10 mil. euro (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

În urma unui "amplu control" demarat în 24 martie, ANV a stabilit că în antrepozitul fiscal din Sfântu Gheorghe au fost produse în ultimii doi ani un număr de 10.000 de baxuri (100 milioane de ţigarete) fără acordul titularului de marcă, marfă care a fost expediată în ţări membre ale Uniunii Europene şi ţări terţe, în regim suspensiv de la plata accizei.

"S-a constatat, totodată, că pachetele de ţigarete nu aveau aplicate timbre fiscale pentru ţările de destinaţie, pe pachete apărând inscripţia «only for duty free». Dacă marfa ar fi fost comercializată în România, valoarea medie de piaţă s-ar fi ridicat la 40 milioane de lei, adică aproximativ 10 milioane euro", potrivit unui comunicat al ANAF.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că echipele mobile ale ANV au identificat peste 3.000 de baxuri conţinând 30.000.000 de ţigarete marca Jin Ling, produse în antrepozitul fiscal aparţinând societăţii Galaxy Tobacco, situat în oraşul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, şi care erau destinate comercializării pe pieţele europene sau ale ţărilor terţe fără a fi întrunite cerinţele legale.

Valoarea estimată de piaţă a tigaretelor, dacă acestea ar fi fost comercializate în România, este de 12 milioane de lei (aproape 3 milioane de euro).

ANAF a menţionat că în prezent se efectuează verificări cu privire la legalitatea producţiei acestui lot de ţigarete.

Având în vedere cele constatate, ANV a anunţat că va sesiza organele de cercetare şi urmărire penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici