ANRE a aprobat majorarea unor tarife percepute de Transelectrica şi OPCOM

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat majorarea unor tarife percepute de OPCOM pentru participanţii la piaţa angro de energie, cu 23,3%, şi de Transelectrica (TEL), pentru transportul energiei, cu 12,7%, şi pentru serviciul de sistem, cu 6,8%.

211 afișări
Imaginea articolului ANRE a aprobat majorarea unor tarife percepute de Transelectrica şi OPCOM

ANRE a aprobat majorarea unor tarife percepute de Transelectrica şi OPCOM (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Astfel, tariful mediu pentru serviciul de transport al energiei electrice va ajunge la 21,16 lei/MWh, cel pentru serviciul de sistem la 10,91 lei/MWh, iar cel încasat de OPCOM la 0,37 lei/MWh.

Tarifele nu includ TVA şi vor intra în vigoare la 1 ianuarie, potrivit datelor Transelectrica remise vineri bursei.

"Anul 2013 reprezintă an de trecere de la perioada a doua de reglementare la perioada a treia de reglementare, al cărei început va fi decalat cu un an. Perioada a treia de reglementare va fi cuprinsă între anii 2014 şi 2018", se arată într-un comunicat al companiei.

ANRE a luat în calcul la stabilirea tarifelor, printre altelte, o creştere de 1,5% a cantităţii de energie transportată în 2013, faţă de anul în curs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici