Astra a întrerupt colaborarea cu Siemens privind construcţia de tramvaie

Astra Vagoane Călători Arad a întrerupt "orice colaborare" cu compania Siemens pentru proiectul de construire de tramvaie, deşi negocierile au durat până în urmă cu două zile, astfel că firma arădeană va prezenta, în 2010, propriul prototip de tramvai destinat pieţei interne.

392 afișări
Imaginea articolului Astra a întrerupt colaborarea cu Siemens privind construcţia de tramvaie

Astra a întrerupt colaborarea cu Siemens privind construcţia de tramvaie (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Proprietarul Astra Vagoane Călători Arad, omul de afaceri Valer Blidar, a declarat, miercuri, că negocierile cu Siemens, care au durat până luni, s-au încheiat cu un eşec, deşi sâmbătă ar fi urmat să se semneze contractul în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu.

"Cei de la Siemens s-au dovedit foarte rigizi, ei au vrut totul, iar noi să fim cu munca. Zilele trecute chiar am bătut palma însă luni, când am citit contactul pentru a fi pregătit până sâmbătă, am găsit cu totul altceva şi am renunţat", a afirmat Blidar.

Discuţiile între cele două companii au început în urmă cu câteva luni.

Conform sursei citate, compania arădeană nu renunţă la proiectul de producere de tramvaie, însă va prezenta un prototip propriu la mijlocul anului 2010.

"Va fi un tramvai cu podea joasă, foarte modern. La acest proiect vom lucra cu un at producător mondial de vagoane, pe care nu îl putem anunţa acum, dar vom colabora doar pe segmentele de comandă şi tracţiune", a spus Blidar.

Conform sursei citate, investiţia în prototipul de tramvai şi linia de fabricaţie va fi de circa patru milioane de euro, iar firma arădeană se bazează pe piaţa internă.

"În România nu prea există tramvaie cu o vârstă sub 30 sau 40 de ani astfel că parcul trebuie reînnoit, mai ales că în ultimii ani s-a investit în infrastructură. Credem că avem o piaţă bună, iar construirea de tramvaie va fi un segment economic nou în România", a afirmat Blidar.

Proprietarul companiei arădene a adăugat că preşedintele Traian Băsescu va vizita, sâmbătă, fabrica de la Arad şi va fi pus în temă despre proiectul privind construirea de tramvaie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici