Banca Mondială: Preţurile alimentelor, apropiate de nivelul maxim din 2008. Alimentează inflaţia în ţările sărace

Preţurile mondiale ale alimentelor sunt aproape de nivelul maxim atins în 2008 şi alimentează inflaţia în ţările cu venituri reduse, situaţie care va duce la agravarea sărăciei, potrivit Băncii Mondiale (BM), relatează Bloomberg.

53 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială: Preţurile alimentelor, apropiate de nivelul maxim din 2008. Alimentează inflaţia în ţările sărace

Banca Mondială: Preţurile alimentelor, apropiate de nivelul maxim din 2008. Alimentează inflaţia în ţările sărace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele preţurilor alimentelor calculat de Banca Mondială pentru primul trimestru este cu 36% peste cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Preţurile porurmbului, grâului şi soiei sunt semnificativ mai mari, dar cel al orezului a rămas stabil.

La nivel mondial, sunt necesare noi eforturi pentru furnizarea de alimente către cei vulnerabili, a declarat, joi, preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick.

"În loc de controlarea preţurilor, atenţia ar trebui concentrată pe susţinerea categoriilor defavorizate", a afirmat Zoellick într-un interviu la televiziunea Bloomberg.

Scumpirea alimentelor a contribuit la revoltele din nordul Africii şi Orientul Mijlociu şi alimentează inflaţia, determinând băncile centrale să ia în discuţie măsuri de majorare a dobânzilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici