Băncile de pe Wall Street ar putea fi atacate de al-Qaida

Băncile de pe Wall Street au fost avertizate de oficiali americani că ar putea fi ţinta unor atacuri ale reţelei al-Qaida. Oficialii serviciilor de informaţii americane şi-au exprimat preocuparea în privinţa riscului trimiterii unor colete-capcană cu bombe sau substanţe chimice de către agenţi al-Qaida din Yemen.

20 afișări
Imaginea articolului Băncile de pe Wall Street ar putea fi atacate de al-Qaida

Băncile de pe Wall Street ar putea fi atacate de al-Qaida (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit postului NBC, "nu există indicii privind riscul unui complot" împotriva unui patron al instituţiilor de pe Wall Street.

Instituţiile care ar putea fi vizate, între care Goldman Sachs, Citibank, JP Morgan Chase sau Barclays, au fost alertate de unitatea antiteroristă a FBI.

Poliţia a recomandat băncilor să verifice cu atenţie coletele primite.

După atentatele de la 11 septembrie 2001, Bursa din New York şi Citicorp Center au făcut obiectul unor comploturi teroriste.

Preocupările serviciilor de informaţii americane au apărut după o serie de materiale care conţineau îndemnuri la jihad publicate în revista Inspire, a reţelei teroriste al-Qaida.

Ameninţările prezentate în această revistă trebuie tratate cu seriozitate, apreciază Peter King, un congresman al cărui nume a apărut în revista Inspire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici