Bulgarii ar putea fi obligaţi să îşi declare împrumuturile luate de la prieteni şi rude

Cetăţenii bulgari care împrumută sume ce depăşesc 10.000 de leva (peste 5.100 de euro) şi nu le vor lua de la bănci, ci de la prieteni, rude şi companii private ar putea fi nevoiţi să le declare, începând de anul viitor, în cadrul eforturilor de combatere a fraudei, relatează site-ul Novinite.com.

54 afișări
Imaginea articolului Bulgarii ar putea fi obligaţi să îşi declare împrumuturile luate de la prieteni şi rude

Bulgarii ar putea fi obligaţi să îşi declare împrumuturile luate de la prieteni şi rude (Imagine: Mediafax Foto)

Această prevedere face parte dintr-o serie de amendamente legislative, care vor fi supuse votului Parlamentului.

Declaraţiile fiscale anuale vor cuprinde, de asemenea, o rubrică pentru declararea unor împrumuturi contractate în ultimii zece ani, dacă acestea depăşesc suma de 40.000 de leva (peste 20.450 de euro), potrivit propunerilor Comisiei parlamentare pentru buget.

Potrivit proiectului, aceleaşi reguli ar urma să se aplice celor care acordă împrumuturi. Astfel, aceştia ar urma să declare sumele împrumutate în ultimul an care depăşesc valoarea de 10.000 de leva, dar şi pe cele mai mari de 40.000 de leva, împrumutate în decursul ultimilor zece ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici