Bursa de la Bucureşti a atins maximul ultimilor 11 ani

Bursa de Valori Bucureşti a atins luni 9.720 de puncte, o creştere de 32% de la începutul anului, acesta fiind maximul ultimilor 11 ani.

217 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Bucureşti a atins maximul ultimilor 11 ani

Bursa de la Bucureşti a atins maximul ultimilor 11 ani

O valoarea mai mare a indicelui BET a fost atinsă, conform Ziarului Financiar, la 4 ianuarie 2008, respectiv 9.735 de puncte.

Dinamica pozitivă a indicelui în 2019 a fost determinată în principal de faptul că bursa a pornit la drum de la o bază de raportare foarte joasă, iar ulterior, pe fondul modificărilor OUG 114/2018 şi ca urmare a rezultatelor financiare îmbunătăţite a companiilor, investitorii au avut parte de cea mai bună perioadă de la criză încoace.

Pe de altă parte bursa suferă pe partea de lichiditate, unde este mai slabă decât 2017 şi 2018, chiar dacă indicii au o evoluţie foarte bună.

Prin prisma indicelui care cuprinde şi evoluţia randamentelor dividendelor plătite de companiile principale, BVB e pe locul 2 în Uniunea Europeană, cu un plus de 40%, după Grecia.

Taguri:
bursa,
evoluţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici