Călugăreanu: ANAF face propriile calcule în privinţa decalajului fiscal

ANAF lucrează la propriile estimări ale evaziunii fiscale, care vor fi făcute publice probabil în primul trimestru al anului viitor, a declarat luni Mirela Călugăreanu, preşedintele ANAF, la Realitatea TV.

291 afișări
Imaginea articolului Călugăreanu: ANAF face propriile calcule în privinţa decalajului fiscal

Călugăreanu: ANAF face propriile calcule în privinţa decalajului fiscal

„Avem în curs de finalizare acest calcule şi vom vedea unde ne situăm. Sperăm ca în primul trimestru al anului următor să finalizăm acest studiu. Folosim metodele de calcul econometrice pe care le foloseşte şi Comisia Europeană, şi orgasnismele financiare internaţionale, dar noi mai avem şi informaţii în plus, avem analize de risc, avem ipoteze care se confirmă sau nu şi în momentul în care vom avea gata studiul vom discuta cu reprezentanţii Comisiei Europene şi cu organismele financiare internaţionale”, a spus Mirela Călugăreanu.

„Recunoaştem că există o componentă importantă de evaziune fiscală în România”, a adăuat şefa ANAF, care a oferit exemplul uunor prejudicii de 140 de milioane de lei şi 150 de milioane de lei identificate în cazul unor controale legate de preţurile de transfer, precum şi un caz de firmă fantomă unde a fost identificat un prejudiciu de 110 milioane de lei.

Economia subterană este estimată de organismele financiar einternaţionale şi de Comisia Europeană între 25 şi 30% din PIB.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici