Cionga, BVB: Mediatizarea exagerată şi greşită a cazului Sima a afectat imaginea bursei

Cazul Sima a afectat imaginea bursei din România pentru că a fost mediatizat "exagerat şi greşit", nefiind explicat suficient că brokerul a realizat tranzacţiile respective pe pieţe externe, apreciază directorul general al BVB, Victor Cionga.

157 afișări
Imaginea articolului Cionga, BVB: Mediatizarea exagerată şi greşită a cazului Sima a afectat imaginea bursei

Cionga, BVB: Mediatizarea exagerată şi greşită a cazului Sima a afectat imaginea bursei (Imagine: Silviu Matei / MediafaxFoto)

"Cazul Sima a afectat imaginea pieţei de capital locale, dar nu din motive care ţin de funcţionarea pieţei de capital, ci din cauza faptului că a fost mediatizat într-un mod exagerat şi greşit, în sensul că nu s-a precizat de câte ori era nevoie, în limbaj foarte simplu, că domnul Sima a acţionat pe pieţe de capital străine, prin vehicule de investiţii străine şi alimentând aceste vehicule din conturile unor bănci care nu sunt în comunitatea europeană", a declarat marţi Cionga.

El a spus că WBS Holding, firma cu care Sima a tranzacţionat pe pieţele externe, nu are legătură cu piaţa locală, iar WBS România este o casă de brokeraj supravegheată de CNVM. Cionga a amintit că CNVM derulează în prezent un control la WBS România, iar rezultatele vor fi publice.

Cristian Sima, fost director al bursei de la Sibiu, a plecat din România la începutul lunii octombrie, după ce a pierdut banii mai multor clienţi. Sima a declarat la 12 octombrie, într-o emisiune TV, că se află în Reykjavik (Islanda) şi că a plecat din România de frică, întrucât i s-ar fi cerut să îşi cedeze toate activele pe care le are după ce a pierdut banii clienţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici