CNAIR, după ce un ONG a anunţat că autorizaţia de construire pentru „ciotul” de 4,5 km al autostrăzii A3 nu mai este valabilă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că autorizaţia de construcţie pentru porţiunea de 4,5 km din A3, Târgu Mureş- Ungheni, a fost prelungită din 11 aprilie 2019 şi este valabilă până în aceeaşi lună a anului următor (2020), potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

1650 afișări
Imaginea articolului CNAIR, după ce un ONG a anunţat că autorizaţia de construire pentru „ciotul” de 4,5 km al autostrăzii A3 nu mai este valabilă

CNAIR: Autorizaţia de construcţie a celor 4,5 km din A3 a fost prelungită încă din 11 aprilie 2019

"Valabilitatea Autorizaţiei de Construcţie a fost prelungită de Ministerul Transporturilor până pe data de 27 aprilie 2020, în conformitate cu prevederilie legii şi vizează executarea lucrărilor pe Lotul 1 Târgu Mureş- Ungheni (km 0+000 – km 4+500)", anunţă reprezentanţii CNAIR.

CNAIR aşteaptă în acest moment decizia instanţei în cazul acestui proiect pentru a putea să înainteze procedura de semnare a contractului cu firma care va câştiga licitaţia.

"Proiectul se află în litigiu. Abia după ce primim un răspuns din partea instanţei, vom obţine o nouă autorizaţie. Expirarea autorizaţiei nu înseamnă nimic, nu împiedică cu nimic desfăşurarea proiectului. E o temă aruncată în spaţiul public doar pentru a stârni anumite emoţii. Contractul de execuţie nu a fost încă semnat. Aşteptăm o decizie din partea instanţei", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Reacţia CNAIR a apărut după ce Asociaţia Pro Infrastructură a anunţat, marţi, pe Facebook, că autorizaţia de construire pentru porţiunea de 4,5 km a Autostrăzii 3 dintre Aeroportul Transilvania (Ungheni) şi sud-vestul oraşului Târgu Mureş (plus drum legătură conexiune cu zona Promenada Mall/Metro) a expirat încă din luna aprilie.

"Facem din nou apel la Asociaţia Pro Infrastructura să se documenteze temeinic înainte să lanseze public informaţii pe teme care ţin de dezvoltarea infrastructurii din România", au adăugat reprezentanţii CNAIR în comunicat.

Taguri:
cnair,
a3,
ungheni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici