Consiliul Judeţean Braşov a lansat licitaţia pentru realizarea căii de rulare a viitorului Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav

Consiliul Judeţean Braşov a anunţat, joi, că a fost lansată licitaţia deschisă în vederea realizării proiectului tehnic pentru calea de rulare a viitorului Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav, valoarea estimată a proiectului fiind de peste 850.000 lei fără TVA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

396 afișări
Imaginea articolului Consiliul Judeţean Braşov a lansat licitaţia pentru realizarea căii de rulare a viitorului Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav

Consiliul Judeţean Braşov a lansat licitaţia pentru realizarea căii de rulare a viitorului Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav

Licitaţia a fost deschisă pe data de 22 februarie pentru realizarea Proiectului tehnic pentru „Cale de rulare Alfa“, platforma de îmbarcare-debarcare şi extinderea reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare, valoare estimată fiind de 856.473 lei fără TVA.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, ofertele pot fi depuse până în 24 aprilie.

Preşedintele CJ Braşov a mai anunţat că vor fi alocate din bugetul judeţului pe 2017, 10 milioane de euro, care vor fi destinaţi exclusiv realizării aeroportului.

Veştea a prezentat şi o cronologie a evenimentelor cu privire la realizarea Aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav, din momentul în care a ajuns la conducerea instituţiei, în prezent fiind deschisă licitaţia pentru realizarea căii de rulare a aeroportului.

În 24 august 2016, la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, au fost reluate demersurile parlamentare pentru adoptarea actului normativ care să reglementeze situaţia juridică a terenului Aeroportului Braşov – Ghimbav, iar în septembrie Proiectul Legii Aeroportului a fost aprobat în Senat, pentru ca în octombrie, Legea Aeroportului să fie adoptată de Camera Deputaţilor cu unanimitate de voturi.

În 17 noiembrie, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2007 privind transmiterea unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav”.

A urmat, în decembrie, aprobarea în plenul CJ Braşov a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Aeroport Internaţional Braşov – Ghimbav” – etapa a III-a, respectiv „Extinderea suprafeţelor de mişcare aeroportuare, echiparea suprafeţelor de mişcare cu instalaţii de balizaj, extinderea reţelelor de canalizare pluvială şi drenaj, clădiri operaţionale aeroportuare”, valoarea investiţiei totale fiind de 57.505.600 euro (inclusiv TVA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici