Cozi interminabile la debutul comercial al iPhone 6

Mii de cumpărători au stat ore în şir la coadă vineri să cumpere noile iPhone 6, pe care Apple le-a lansat la începutul lunii septembrie şi care au fost puse vineri spre vânzare în magazinele din SUA, Marea Britanie, Australia, Hong Kong, Singapore, Franţa, Germania şi Japonia.

425 afișări
Imaginea articolului Cozi interminabile la debutul comercial al iPhone 6

Cozi interminabile la debutul comercial al iPhone 6 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Debutul comercial al noilor smartphone-uri iPhone 6, dotate cu ecrane de 4,7 şi 5,5 inci, a generat cozi interminabile, relatează Bloomberg.

În New York, forţele de ordine au fost nevoite să împrejmuiască zona din jurul unui magazin Apple, din cauza unei cozi de peste un kilometru, în timp ce coada de la un magazin Apple din Londra era formată din mai mult de 1000 de persoane.

Lansarea iPhone 6 este cel mai important eveniment al Apple din acest an. CEO-ul companiei, Tim Cook, estimează că noile modele vor susţine ritmul de creştere al vânzărilor la un nivel cel puţin similar celui de anul trecut. Mai mult de jumătate din veniturile anuale de 171 de miliarde de dolari sunt generate din vânzarea terminalelor iPhone.

De altfel, în numai 24 de ore de la prezentarea noilor iPhone 6 de pe 9 septembrie, Apple a primit 4 milioane de comenzi, un număr record pentru compania americană. Mai mulţi distribuitori au declarat că utilizatorii îşi vând telefoanele vechi pentru a putea cumpăra noile smartphone-uri, în timp ce în Hong Kong, un iPhone 6 poate fi achiziţionat la negru pentru 3.600 de dolari.

IPhone 6 are în SUA un preţ cuprins între 199 de dolari şi 399 de dolari, cu un contract de abonament pe doi ani, în timp ce preţul iPhone 6 Plus este de 299-499 de dolari.

Potrivit unui chestionar întocmit de RBC Capital Markets, 26% dintre respondenţii care au declarat că intenţionează să cumpere un iPhone 6 nu sunt utilizatori Apple, majoritatea folosind terminale ce rulează pe sistemul Android dezvoltat de Google.

Apple ar putea vinde în total 12 până la 15 milioane de terminale iPhone 6 în acest weekend, a spus Carl Howe, analist al 415 Research LLC, în timp ce firma Sanford C. Bernstein & Co estimează că vânzările vor atinge maxim 8 milioane de unităţi, sub cele 9 milioane de unităţi vândute în primul weekend de la lansarea iPhone 5s şi iPhone 5c.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici