35 de posturi de directori din CNAIR, restructurate. Cuc: „Monştrii sacri şi-au pierdut posturile”/ Despre directorul CFR Infrastructură: „Aştept să mă informeze luni de ce nu face restructurări”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat duminică într-o conferinţă de presă, că 35 de posturi de directori din CNAIR au fost restructurate. "Sunt convins că o să funcţioneze mult mai bine compania cu aceste posturi reduse", a afirmat Cuc.

3323 afișări
Imaginea articolului 35 de posturi de directori din CNAIR, restructurate. Cuc: „Monştrii sacri şi-au pierdut posturile”/ Despre directorul CFR Infrastructură: „Aştept să mă informeze luni de ce nu face restructurări”

35 de posturi de directori din CNAIR au fost restructurate

"V-am promis că o să urmeze nişte restructurări, acest lucru s-a întâmplat, monştrii sacri din infrastructură, acei oameni care erau de-o viaţă pe funcţii de directori adjuncţi, directoi generali adjuncţi, şefi de serviciu şi aşa mai departe, o parte din ei şi-au pierdut posturile pentru că s-a făcut restructurarea a 35 de posturi de directori au fost şterse din organigrama Companiei de Autostrăzi. Este o măsură curajoasă pe care a luat-o directorul general de la CNAIR, Sorin Scaralat", a declarat ministrul demis Răzvan Cuc.

Acesta a adăugat că restructurarea va aduce o economie de 3 milioane de euro în fondul de salaraii.

"În urma acestor restructurări CNAIR-ul va economisi anual la fondul de salarii 3 milioane de euro", a spus Răzvan Cuc.

Într-un comunicat de presă, CNAIR a anunşat duminică faptul că reducerile posturilor de directori atrag o economie la bugetul companiei de peste 10 mil. lei/an.

"Această organigramă a fost stabilită în funcţie de cerinţele şi principiile necesare eficientizării activităţii companiei. De asemenea, s-a luat în calcul şi optimizarea circuitului documentelor, în perspective responsabilizării deciziilor. Astfel, din vechea structură care însuma un număr de 28 de posturi de directori, în urma reorganizării, vor fi doar 12 posturi, ceea ce presupune şi o economie la bugetul companiei de peste 10 mil. lei/an", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

“Această schimbare este o una majoră, atât a structurii organizatorice, cât şi din perspectiva funcţionalităţii decizionale. A fost un moment aşteptat şi care va determina noi aşteptări. Consider că această schimbare este susţinută de necesitatea performanţei tehnico-economice şi financiare a companiei, care să se concretizeze prin rezultate certe şi proiecte finalizate. Consider că deciziile luate acum sunt constructive şi, subliniez, că ele nu înseamnă neapărat un reproş, ci sunt elemente concrete ale unei noi viziuni de funcţionare şi dezvoltare a companiei. Acest lucru înseamnă să trecem de la o structură stufoasă si rigidă, care intrase într-o rutină decizională, la o structură suplă şi eficientă” a declarat Sorin Scarlat, Directorul General al CNAIR.

Cuc, despre directorul CFR Infrastructură: Aştept să mă informeze luni de ce nu face restructurări

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat duminică, într-o conferinţă de presă că CFR Infrastructură avea acelaşi termen pentru restructurări cu CNAIR-ul, iar directorul CFR SA, Constantin Axinia nu l-a respectat. "Nu-l înlocuiesc eu, Consiliul de administraţie îl înlocuieşte", a spus Cuc.

"Managementul, aştept să mă informeze şi pe mine luni dimineaţă de ce nu fac restructurări. Aveau termen concomitent cu CNAIR-ul. CNAIR-ul a intrat restructurarea lunea trecută şi vineri a finalizat practic toată procedura, atunci ar fi trebuit şi CFR Infrastructură", a spus ministrul.

Întrebat dacă îl va înlocui pe actual director al CFR Infrastructură, Constantin Axinia, acesta a explicat că responsabiliatea îi revine Consiliului de Administraţie. "Nu-l înlocuiesc eu, Consiliul de administraţie îl înlocuieşte. Eu pe domnul director şi pe domnul director general i-am evaluat după termen, punct. Nu şi-au făcut treaba cu trebuie, am luat măsuri.", a declarat Cuc.

Acesta a mai afirmat că există în cadrul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA angajaţi de zece ani care nu sunt capabili să aducă valoarea companiei şi care nu pot debloca proiecte.

"Organigrama nu este greu de făcut, mai greu este de identificat aceste persoane care trebuie să înlocuiască acei monştri. Şi la CNAIR pe care le ştim şi se vehiculează, văd şi pe Facebook şi pe ştiri, pe site-uri şi peste tot. Când ai un om care stă de 8, 9, 10 ani pe o funcţie şi nu îţi mai generează o valoarea adăugată la proiecte şi nu îţi deblochează proiectele acolo unde alţii nu sunt în stare să le deblocheze, repet, este rea voinţă, la omul care nu îmi vine să îmi dea o soluţie concretă pentru un proiect", a spus ministrul.

Taguri:
cnair,
restructurări,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici