Cum arată cea mai scumpă stradă din Marea Britanie

Strada Egerton Crescent, situată în cartierul londonez Kensington - Chelsea, este cea mai scumpă din Marea Britanie, cu o valoare medie a proprietăţilor de 8,14 milioane de lire sterline (13,2 milioane de dolari), potrivit unui studiu.

1994 afișări
Imaginea articolului Cum arată cea mai scumpă stradă din Marea Britanie

O stradă din Londra are cele mai scumpe proprietăţi din Marea Britanie (Imagine: Daily Mail)

În cartierul Kensington - Chelsea se află 13 din primele 20 de străzi într-un top al preţurilor realizat după preţurile proprietăţilor imobiliare în Anglia şi Ţara Galilor, arată un studiu realizat de Lloyds TSB, citat de Bloomberg.

Proprietăţile din Kensington - Chelsea costă în medie de circa cinci ori mai mult faţă de preţul mediu înregistrat în Londra şi de aproximativ zece ori comparativ cu cel la nivel naţional.

Preţul a urcat în ultimii ani în cel mai scump cartier londonez, ca urmare a interesului sporit al străinilor care încearcă să scape de criza din zona euro.

"Cartierul Regal a fost o zonă de locuit foarte la modă multe decenii. În ultimii ani, poziţionarea în centrul Londrei şi arhitectura clasică au atras celebrităţi şi afacerişti străini bogaţi, iar preţurile au urcat", a declarat Nitesh Patel, economist la Lloyds Londra.

A doua cea mai scumpă stradă în funcţie de preţurile proprietăţilor este Parkside, din Wimbledon, în sud-vestul Londrei, unde media este de 5,16 milioane de lire sterline, potrivit Lloyds. Alte trei străzi din Kensington - Campden Hill Square, Blenheim Crescent şi Lansdowne Road - completează top cinci.

Studiul este bazat datelor înrgistrate în perioada ianuarie 2007 - septembrie 2012 şi cuprinde doar străzile unde au avut loc cel puţin şapte tranzacţii imobiliare în acest interval.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici