Cum se lucrează la Microsoft în România - VIDEO

Aproape 400 de persoane lucrează pentru compania lui Bill Gates în cele trei filiale din ţara noastră: două în Capitală şi una în Timişoara. 90% dintre ei sunt români, iar media de vârstă este de doar 28 de ani. La ora 10 dimineaţa, în sediul principal din Piaţa Presei Libere, am găsit la birou doar vreo 30 de persoane. Şi asta pentru că angajaţii pot să-şi stabilească întâlnirile şi în afara biroului. Iar atunci când sarcinile lor nu necesită mersul la birou, îşi fac treaba de acasă. Totul se face pe internet, că doar vorbim despre una din cele mai mari companii de IT din lume.

382 afișări
Imaginea articolului Cum se lucrează la Microsoft în România - VIDEO

Cum se lucrează la Microsoft în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toate încăperile sediului sunt viu colorate şi modern mobilate, iar sălile au nume de conducători români.

"Îţi spun sincer că nu ştiu de unde această idee, dar mie unul îmi place", mi-a spus Andrei Petruţ, unul dintre tinerii care lucrează aici.

De designeul birourilor s-au ocupat atât angajaţii, cât şi reprezentanţii companiei. Şi asta deoarece se pune mult accent pe confort, pentru ca activitatea să se poată dezvolta armonios.

Totodată, atunci când te afli în şedinţe poţi vedea văzduhul deasupra capului. Şi asta pentru că tavanele false din sălile de şedinţe imită cerul.

Andrei a ajuns să lucreze aici în urma unei colaborări, pe vremea când făcea parte dintr-o organizaţie studenţească. Era student la Management, la Academia de Studii Economice şi totodată preşedintele organizaţiei de business, BOS. După patru interviuri, a reuşit să-i convingă pe reprezentanţii companiei de IT că merită să facă parte din echipa lor. Şi este tare mândru că s-a întâmplat aşa.

"Lucrez pentru ăştia cărora mulţi ani de zile, când deschideam calculatorul, le vedeam sigla acolo, pe monitor", a mărturisit Andrei.

Citeşte mai multe despre munca la Microsoft în România pe ww.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici