Dacia a fost în ianuarie cea mai bine vândută marcă auto din Bulgaria

Dacia a fost în ianuarie cea mai bine vândută marcă auto din Bulgaria, cu 138 de autovehicule, faţă de 100 de unităţi vândute pe plan local în ianuarie 2009, pe o piaţă aflată în declin cu 47,6%, la 1.160 de unităţi.

29 afișări
Imaginea articolului Dacia a fost în ianuarie cea mai bine vândută marcă auto din Bulgaria

Dacia a fost în ianuarie cea mai bine vândută marcă auto din Bulgaria (Imagine: Stefan Barlodeanu/Mediafax Foto)

Comparativ cu decembrie, Dacia a înregistrat o creştere de 11,9%, potrivit datelor prezentate, miercuri, de Asociaţia Producătorilor Auto şi Dealerilor din Bulgaria.

Doar alte două mărci au înregistrat creşteri în ianuarie, respectiv Renault şi KIA. Vânzările Renault au avansat cu 41,9%, la 44 de unităţi, iar cele ale KIA cu 43,3%, la 43 de unităţi, potrivit Novinite.

Dacia a fost urmată în topul vânzărilor pe ianuarie de Peugeot, cu 119 maşini, şi Ford cu 118.

Interesul crescut al bulgarilor pentru Dacia este explicabil prin preţul mai scăzut al modelului produs în România, potrivit organizaţiei, citată de publicaţia Darikfinance.

În 2009, Dacia a fost a şaptea marcă în funcţie de vânzări în Bulgaria, cu 1.744 unităţi, în creştere cu 6,7% faţă de anul 2008, arată datele disponibile pe site-ul asociaţiei constructorilor auto.

Constructorul român a fost depăşit anul trecut de Toyota (2.820 unităţi), Peugeot (2.263 unităţi), Volkswagen (2.251), Opel (2.191), Ford (2.030) şi Citroen (1.829).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici