De ce ar putea fi 2023 un nou an dificil pentru industria auto - analiză

Dobânzile ridicate, problemele legate de lanţurile de aprovizionare şi temerile recesioniste s-au numărat printre provocările majore cu care s-a confruntat industria auto mondială în 2022.

852 afișări
Imaginea articolului De ce ar putea fi 2023 un nou an dificil pentru industria auto - analiză

De ce ar putea fi 2023 un nou an dificil pentru industria auto - analiză

Aceste probleme nu sunt aşteptate să cunoască o soluţionare rapidă. Există îngrijorări în creştere că problemele de aprovizionare s-ar putea transforma rapid într-un scenariu de “distrugere a cererii” chiar în condiţiile în care producţia auto începe în sfârşit să-şi revină, scrie CNBC.

“Oferta de autovehicule noi se îmbunătăţeşte în sfârşit, însă industria schimbă o problemă de aprovizionare cu una de cerere, iar acest lucru nu anunţă nimic bun din punct de vedere al veniturilor şi profiturilor în anul viitor,” arată Jonathan Smoke, economist-şef al Cox Automotive.

Îi vor determina dobânzile ridicate, temerile în creştere privind recesiunea şi stocurile mari pe constructorii auto să-şi reducă preţurile şi să renunţe la profituri pentru a atrage cumpărători în showroom-uri?

Aceasta ar fi o veste bună pentru consumatori, care s-au confruntat cu preţuri record la autovehicule noi în acest an. Dacă acest lucru se va întâmpla, constructorii auto, şi posibil acţionarii acestora, vor avea de suferit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici