Draghi: Escaladarea situaţiei din Ucraina ar putea afecta şi alte regiuni

Escaladarea crizei din Ucraina ar putea avea impact şi în afara regiunii, a avertizat, luni, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, adăugând că situaţia trebuie urmărită cu foarte mare atenţie de către factorii de decizie.

567 afișări
Imaginea articolului Draghi: Escaladarea situaţiei din Ucraina ar putea afecta şi alte regiuni

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Legăturile economice şi comerciale cu Ucraina sunt reduse, fostul stat sovietic fiind destinaţia a numai 1% din exporturile zonei euro, a declarat Draghi în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri în Parlamentul European.

"Dimensiunile geopolitice ale acestei situaţii ar putea avea forţa şi capacitatea de a afecta evenimentele dincolo de legăturile directe. Trebuie să urmărim cu mare atenţie şi să fim conştienţi că nu contează doar deciziile de politică monetară, ci şi situaţia mai generală cu impact asupra economiei", a spus el.

Trupe ruseşti au preluat controlul asupra peninsulei Crimea, declanşând cele mai puternice tensiuni dintre Rusia şi Occident de la încheierea Războiului Rece.

Statele Unite discută cu mai multe ţări europene asupra răspunsului la incursiunea Rusiei, care a determinat Ucraina să declare mobilizarea generală a trupelor şi rezerviştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici