Video Dragnea, către premierul Irlandei: România nu susţine plafonarea subvenţiilor către fermieri

Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a afirmat că i-a transmis premierului Irlandei, Leo Varadkar, în cadrul discuţiilor de marţi la Parlament, că România nu susţine plafonarea subvenţiilor şi a plăţilor directe către fermieri, deoarece ar fi "o lovitură devastatoare pentru agricultură".

355 afișări

"Am discutat, în ceea ce priveşte cadrul financiar multianual, despre un subiect în care România şi Irlanda pot fi cu poziţii divergente, şi anume politica agricolă comună. România nu susţine plafonarea subvenţiilor şi plafonarea plăţilor directe către fermierii români pentru că ar fi o lovitură devastatoare pentru agricultura românească. De-abia de doi ani România a intrat pe un curs bun de dezvoltare a agriculturii şi de îmbunătăţire a raportului dintre import şi export de produse agroalimentare şi asta ar fi o lovitură foarte grea pentru fermierii români. Am explicat că poate fi o soluţie ca fiecare ţară să aplice opţional dacă se doreşte neapărat să existe această variantă a plafonării plăţilor directe şi am spus lucrul ăsta pentru că comisarul european pe agricultură este irlandez", a declarat marţi liderul PSD, Liviu Dragnea, la finalul discuţiei avute la Parlament cu premierul irlandez, Leo Varadkar.

În schimb, acesta a precizat că i-a transmis oficialului irlandez că România nu respinge ideea ca măsura plafonării subvenţiilor în agricultură să fie una opţională.

"N-am respins ideea ca această măsură, dacă va fi adoptată - pentru că sunt mai multe ţări care sunt împotrivă -, să poată să fie aplicată opţional. Am spus că poziţia noastră nu poate fi schimbată pentru că discutăm aici de o problemă de securitate alimentară a naţiunii şi nu mai putem accepta a doua defavorizare. Prima măsură care ne defavorizează este diferenţa între nivelul de subvenţie permisă pentru fermierii români, care este mai mic decât cel din Vest", a completat Dragnea.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici