Elon Musk s-a răzgândit: Nu mai acceptă plata în bitcoin pentru vânzările Tesla. Criptomonedele au pierdut teren în doar câteva ore

  • Elon Musk a anunţat pe pagina lui Twitter că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru automobile.
  • Motivul invocat de Elon Musk este că „mineritul de Bitcoin afectează mediul înconjurător”.
  • Totuşi, Tesla ia în considerare criptomonedele care utilizează mai puţin de 1% din energia folosită de Bitcoin.
2489 afișări
Imaginea articolului Elon Musk s-a răzgândit: Nu mai acceptă plata în bitcoin pentru vânzările Tesla. Criptomonedele au pierdut teren în doar câteva ore

Elon Musk s-a răzgândit: Nu mai acceptă plata în bitcoin pentru vânzările Tesla

UPDATE Zi neagră pe piaţa criptomonedelor după anunţul Tesla privind bitcoin

Anunţul lui Elon Musk conform căruia nu mai acceptă bitcoin ca formă de plată pentru Tesla a făcut măcel în piaţa criptomonedelor în doar câteva ore.

Astfel, la ora 04.00 (ora României), bitcoin înregistra o creştere de peste 13%, până la 49.600 de dolari, conform CoinMarketCap, o platformă care calculează media de pe mai multe exchange-uri.

În acelaşi timp, ethereum scădea cu 6,8%, cardano cu 10%, litecoin cu 16%, iar egld cu peste 5%.

Chiar şi deja celebrul Dogecoin înregistra o scădere de 14%.

CITEŞTE AICI: Elon Musk, cel mai mare risc al investiţiilor în monedele virtuale. Opinia lui Claudiu Cazacu, analist financiar

Elon Musk s-a răzgândit

Compania Tesla nu va mai accepta plata în bitcoin la achiziţia de vehicule, în contextul în care Elon Musk susţine că este îngrijorat cu privire la utilizarea combustibililor fosili în procesul de minare, scrie Ziarul Financiar.

„Tesla a suspendat plata în bitcoin pentru achiziţia de vehicule. Ne îngrijorează utilizarea în creştere a combustibililor fosili pentru minare şi tranzacţionare, în special a cărbunelui, care are cele mai dăunătoare emisii dintre toate tipurile de combustibil”, a scris Elon Musk pe contul său de Twitter.

Miliardarul a anunţat la finalul lunii martie că Tesla va accepta plata în bitcoin. La acel moment el a fost felicitat de o întreagă armată de investitori, dar a fost criticat pentru paradoxul dintre misiunea Tesla şi impactul bitcoin asupra mediului înconjurător.

Trebuie menţionat că nu s-a schimbat nimic între momentul în care a decis să accepte plata în bitcoin şi momentul actual din perspectiva impactului asupra mediului. 

„Criptomonedele sunt o idee bună din mai multe puncte de vedere şi credem că au un viitor promiţător, dar acest lucru nu poate veni cu preţul impactului asupra mediului înconjurător”, a mai scris el în postarea prin care anunţa că nu mai acceptă criptomonede.

El a menţionat că Tesla nu va vinde monedele bitcoin pe care le deţine deja, ba chiar le va folosi pentru tranzacţii „imediat ce minarea face tranziţia spre surse mai sustenabile de energie”.

„Totodată, ne uităm şi la alte criptomonede, care utilizează mai puţin de 1% din energia pe care o utilizează bitcoin per tranzacţie”.

Elon Musk a început în ultimul an să îşi exprime din ce în ce mai clar aprecierea faţă de criptomonede, el fiind deja un idol în rândul unei generaţii de investitori care s-au îmbogăţit din bitcoin sau chiar din monede făcute în glumă precum Dogecoin.

O reţea blockchain funcţionează ca un registru digital imuabil în care sunt stocate toate interacţiunile utilizatorilor cu reţeaua. Această reţea este guvernată de mineri şi noduri, unde nodurile sunt cele care deţin o copie a registrului, iar minerii sunt un fel de contabili. Rolul lor este de a lua datele de la utilizator şi de a le muta în blockchain, adică în registru.

Această activitate de minare consumă foarte multă energie. O analiză publicată anul acesta de Cambridge arată că bitcoin consumă într-un an la fel de multă energie electrică precum Argentina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici