Facebook va lansa un serviciu care oferă utilizatorilor sugestii despre locul unde se află

Reţeaua de socializare online Facebook a anunţat, joi, lansarea unui nou serviciu care permite furnizarea automată de informaţii referitoare la locul unde se află utilizatorul, aplicaţia fiind încă în stadiul de testare şi concurând cu servicii precum cele oferite de yelp.com.

113 afișări
Imaginea articolului Facebook va lansa un serviciu care oferă utilizatorilor sugestii despre locul unde se află

Facebook va lansa un serviciu care oferă utilizatorilor sugestii despre locul unde se află (Imagine: Shutterstock)

"«Place Tips» (Sugestii despre acest loc, n.r.) vă va oferi informaţii amuzante, utile şi importante despre locul în care vă aflaţi", a declarat Mike LeBeau, director de produs în cadrul Facebook, despre acest nou serviciu care deocamdată este disponibil doar utilizatorilor de telefoane inteligente iPhone.

Sistemul de geolocalizare al telefonului inteligent conectat la o reţea wi-fi pentru acces la internet sau la o reţea de telefonie mobilă permite identificarea precisă a locului unde se află o persoană, iar Facebook vrea să ofere sugestii sub forma unor simboluri care apar la începutul fluxului de ştiri (newsfeed) din aplicaţia mobilă dedicată reţelei sociale.

Noul serviciu va fi lansat în săptămânile următoare pentru testare în locuri foarte aglomerate şi frecventate din New York, cum ar fi Central Park, Times Square, podul Brooklyn şi Statuia Libertăţii.

Serviciul va afişa pe ecranul telefonului utilizatorului comentarii şi fotografii furnizate de alţi membri ai reţelei sociale, dar şi alte informaţii, cum ar fi manifestaţii şi evenimente semnalate pe alte pagini Facebook.

Utilizatorii trebui să îşi dea acordul pentru ca poziţia lor să fie localizată, iar utilizarea serviciului nu va presupune publicarea automată de informaţii pe platforma online şi nici nu va oferi indicii altora privind locul unde se află un utilizator în acel moment, a declarat LeBeau.

Facebook testează şi posibilitatea de a se folosi de conexiunea Bluetooth pentru a detecta dacă telefonul mobil se află în locuri importante, precum instituţii muzeale ca The Metropolitan Museum of Art din New York.

Serviciul testat de Facebook vizează în special concurarea cu alte aplicaţii online, cum este cea oferită de yelp.com, prin intermediul căreia internauţii lasă comentarii referitor la restaurante, magazine şi locuri turistice.

Yelp avea 139 de milioane de vizitatori pe lună în trimestrul al treilea din 2014 şi 67 de milioane de comentarii publicate de la lansarea sa din 2004 în Statele Unite ale Americii. Serviciul este prezent în 29 de ţări, printre care Franţa, Polonia, Marea Britanie, Elveţia, Spania, Japonia, Norvegia şi Turcia.

Reţeaua de socializare Facebook avea, la sfârşitul anului 2014, circa 1,39 miliarde de utilizatori care foloseau cel puţin o dată pe lună serviciile sale, la nivel global.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici