Fermierii afectaţi de secetă mai au o singură zi la dispoziţie pentru a solicita ajutorul statului

  • Fermierii din România, afectaţi de secetă, mai au o singură zi la dispoziţie pentru a solicita ajutorul statului.
  • APIA anunţă că cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru culturile înfiinţate în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, pot fi depuse până pe 15 septembrie.
165 afișări
Imaginea articolului Fermierii afectaţi de secetă mai au o singură zi la dispoziţie pentru a solicita ajutorul statului

Fermierii afectaţi de secetă mai o o singură zi la dispoziţie pentru a solicita ajutorul statului

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) cererile de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, se depun până la data de 15 septembrie, inclusiv. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul APIA, accesând adresa www.apia.org.ro.

Cererile se depun la Centrele locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe raza cărora a fost depusă Cererea unică de plată în Campania 2020. Cererea de solicitare a ajutorului de stat, însoţită de documentele solicitate poate fi transmisă şi prin fax, poştă sau e-mail.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, iar ajutorul de stat nu poate depăşi suprafaţa culturii declarate în cererea unică de plată 2020.

Cuantumurile maxime ale ajutorului de stat sunt diferite în funcţie de culturi. La grâu şi la secară se acordă 925 de lei la hectar, la triticale 805 de lei/ha, la orz 912 de lei/ha, la orzoaică 951 lei/ha, la ovăz 772 de lei/ha şi la rapiţă 1002 de lei la hectar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
seceta,
cereri,
ajutor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici