FMI nu intenţionează să majoreze valoarea împrumuturilor destinate Greciei

FMI a anunţat, joi, că nu ia în considerare majorarea valorii împrumuturilor destinate Greciei şi a reiterat că nu se pune problema intrării în incapacitate de plată a statului elen.

49 afișări
Imaginea articolului FMI nu intenţionează să majoreze valoarea împrumuturilor destinate Greciei

FMI nu intenţionează să majoreze valoarea împrumuturilor destinate Greciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conducerea FMI se reuneşte duminică pentru a aproba solicitarea Greciei pentru un împrumut stand-by de 40 de miliarde de dolari.

Purtătorul de cuvânt Caroline Atkinson a declarat că nu este clar în ce valută va fi efectuată plata iniţială, dar anticipează că detaliile vor fi disponibile săptămâna viitoare.

Finanţarea face parte din planul de salvare în valoare de 110 miliarde de euro convenit cu UE.

"Anticipăm că programul va fi suficient. Este un program pe trei ani", a precizat Atkinson, adăugând că nu se pune problema intrării în incapacitate de plată a Greciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici