Franţa: Soarta Uniunii Europene depinde de menţinerea euro

Soarta Uniunii Europene (UE) depinde de menţinerea euro, iar uniunea politică şi economică ar fi în pericol dacă moneda comună ar fi desfiinţată de criza datoriilor suverane, a declarat, duminică, ministrul francez de Externe, Alain Juppe.

394 afișări
Imaginea articolului Franţa: Soarta Uniunii Europene depinde de menţinerea euro

Euro (Imagine: Shutterstock)

Franţa şi Germania sunt decise să împiedice o astfel de situaţie, a spus Juppe în timpul unei vizite în Australia.

"În mod cert nu putem permite destrămarea euro, pentru că aşa ceva s-ar extinde la toată Europa. Moneda unică nu poate funcţiona în mod real dacă nu există o forţă europeană şi un guvern european în jurul zonei euro", a afirmat el.

Germania şi Franţa, cele mai puternice economii europene, fac eforturi să prezinte un front comun pentru a susţine încrederea în zona euro, din cauza nemulţumirii tot mai mari a populaţiei în privinţa susţinerii statelor mai slabe.

Bursele s-au prăbuşit vineri, în urma anunţării demisiei unui membru german al consiliului executiv al Băncii Centrale Europene. Sâmbătă, un partid aflat în coaliţia de guvernare din Germania a cerut ca statele supraîndatorate să fie ameninţate cu excluderea din zona euro.

Grecia, ţara europeană cel mai puternic afectată de criza datoriilor, trebuie să-şi respecte angajamentele de a-şi pune finanţele pe o cale sustenabilă pentru a obţine următoarea tranşă a pachetului de ajutor financiar extern în valoare de 110 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici