Franţa vrea să reducă taxa pe câştiguri de capital pentru a încuraja antreprenorii

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, intenţionează să reducă taxa pe câştiguri de capital pentru a convinge investitorii că economia franceză este deschisă antreprenorilor şi pentru a remedia relaţiile cu mediul de afaceri, după ce anul trecut au fost adoptate unele măsuri criticate puternic.

115 afișări
Imaginea articolului Franţa vrea să reducă taxa pe câştiguri de capital pentru a încuraja antreprenorii

Franţa vrea să reducă taxa pe câştiguri de capital pentru a încuraja antreprenorii

Liderii din sectorul de business sunt nemulţumiţi de decizia guvernului de la Paris de a impune majorări de taxe cu impact fiscal de 20 de miliarde de euro pentru bugetul din acest an, precum şi de insistenţa lui Hollande de a introduce o taxă temporară de 75% pentru veniturile mai mari de 1 milion de euro, potrivit Financial Times.

Planul de reducere a taxelor este parte a eforturilor Franţei de a convinge investitorii şi partenerii europeni că guvernul socialist al ţării este decis să repornească econonmia.

"Încearcă (măsura - n.r.) să transmită un semnal că Franţa este un loc bun pentru investiţii, prietenos pentru afaceri", a declarat ministrul responsabil pentru afaceri mici şi economia digitală, Fleur Pellerin.

Guvernul francez neagă că ar fi avut loc un exod al bogaţilor din cauza taxelor şi afirmă că decizia actorului Gerard Depardieu de a renunţa la cetăţenia ţării nu este tipică. Oficialii francezi au admis, însă, că o creşterea prea mare a taxei pe câştigurile de capital a fost o greşeală.

Hollande ar trebui să anunţe luni, la o întâlnire cu antreprenorii la Palatul Elysee, că va reduce taxa introdusă la sfârşitul anului trecut. Aceasta prevede un nivel total de taxare de până la 62% pentru investitorii care vând participaţii la companii în termen de doi ani.

Potrivit unor surse apropiate discuţiilor guvernului cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, noul regim de taxare va include scutiri importante începând după numai un an, cu posibilitatea de a ajunge până la 85% în cazul celor care păstrează mai mult de opt ani o investiţie într-o companie nou înfiinţată, faţă de 40% în prezent.

Nivelul standard al scutirii de taxe pentru investiţii de capital păstrate timp de opt ani va urca de la 40% la 65%.

De asemenea, vor fi acordate scutiri de taxe şi celor care investesc în propriile companii.

Hollande urmează să anunţe şi alte măsuri, între care un sistem de vize pentru cei care înfiinţează companii, relaxarea restricţiilor pentru accesul la credite al antreprenorilor cu companii falimentare care vor să facă noi investiţii, precum şi stimulente pentru a încuraja investirea economiilor private în noi companii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici