Germania se aşteaptă la discuţii foarte tensionate la reuniunea de la sfârşitul săptămânii

Guvernul german se aşteaptă la "discuţii foarte tensionate" cu partenerii europeni la reuniunea de la sfârşitul săptămânii, la care ar trebui să fie luate decizii pentru rezolvarea crizei datoriilor suverane, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al executivului de la Berlin.

119 afișări
Imaginea articolului Germania se aşteaptă la discuţii foarte tensionate la reuniunea de la sfârşitul săptămânii

Germania se aşteaptă la discuţii foarte tensionate la reuniunea de la sfârşitul săptămânii (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Ne aşteptăm ca discuţiile să fie tensionate şi în anumite momente dificile", a spus purtătorul de cuvânt Steffen Seibert. Anterior, un oficial german a declarat, sub protecţia anonimatului, că este "pesimist" în privinţa unui rezultat pozitiv la reuniunea de joi şi vineri.

Germania va susţine schimbări ale Tratatului UE, pentru a asigura mai multă disciplină fiscală.

Politicienii de la Berlin consideră aceasta drept singura modalitate pentru criza din zona euro, dar mulţi dintre partenerii europeni vor să se concentreze pe soluţii pe termen scurt, care să susţină sprijinul financiar pentru statele care au nevoie de suport financiar.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe a negat, în aceeaşi conferinţă de presă, existenţa unor discuţii între statele europene pentru posibila funcţionare în paralel a mecanismelor de sprijin pentru statele europene, respectiv Facilitatea Europeană pentru Stabilitate Financiară şi Mecanismul European de Stabilitate. Al doilea fond ar trebui să intre în vigoare după ce ar fi încetat să funcţioneze primul.

Surse oficiale europene au declarat pentru Financial Times că liderii europeni iau în calcul operarea în paralel a celor două fonduri de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici