Grecii iau cu asalt sudul Bulgariei pentru a cumpăra benzină mai ieftină

Grecii au asaltat benzinăriile din Bulgaria în ultimele zile, deoarece creşterile de taxe implementate recent de guvernul elen au dus la scumpirea combustibililor, transmite agenţia Novinite.

56 afișări
Imaginea articolului Grecii iau cu asalt sudul Bulgariei pentru a cumpăra benzină mai ieftină

Grecii iau cu asalt sudul Bulgariei pentru a cumpăra benzină mai iefitnă (Imagine: Mediafax Foto)

Un număr mare de greci au luat cu asalt în ultimele zile benzinăriile din sudul Bulgariei, pentru a cumpăra combustibili, deoarece preţurile sunt mai mici decât în Grecia. Preţul benzinei a ajuns la aproximativ 1,75 de euro pe litru în Grecia, comparativ cu 1,1 - 1,2 euro pe litru în Bulgaria, notează Novinite.

Agenţia menţionează că o majorare de preţuri în Ungaria a dus la o situaţie similară, în care mulţi cetăţeni unguri conduceau până în România pentru a cumpăra benzină la un preţ cu 15% mai mic.

Autorităţile de la Atena, confruntate cu o criză a datoriilor, au adoptat şi s-au angajat să implementeze în continuare mai multe măsuri de austeritate pentru a revigora finanţele publice, în schimbul primirii unui ajutor financiar de 110 miliarde de euro stabilit de statele din zona euro şi Fondul Monetar Internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici