Guvernul alocă autorităţilor locale, la rectificare, 600 milioane de lei pentru arierate şi salarii

Guvernul va aloca autorităţilor locale, la rectificarea bugetară, 500 milioane lei pentru plata arieratelor către firme şi 100 milioane lei pentru primăriile care nu mai au bani de salarii, încă 100 de milioane lei urmând a fi acordate pentru plata însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.

806 afișări
Imaginea articolului Guvernul alocă autorităţilor locale, la rectificare, 600 milioane de lei pentru arierate şi salarii

Guvernul alocă autorităţilor locale, la rectificare, 600 milioane de lei pentru arierate şi salarii (Imagine: Shutterstock)

Prim-ministrul Victor Ponta a precizat, miercuri seară, la Antena 3, că sumele respective au fost convenite pentru rectificarea bugetară care va fi aprobată în şedinţa de joi a Guvernului.

În privinţa arieratelor administraţiei locale, premierul Ponta a arătat că 9 milioane au fost alocate judeţului Suceava pentru finalizarea proiectului de alimentare cu gaze, iar 10 milioane sunt alocate judeţului Bistriţa pentru lucrări la drumurile judeţene.

Proiectul de rectificare va asigura plata subvenţiilor pentru crescătorii de păsări şi porci, până la sfârşitul anului, precum şi ajutorul pentru circa 558.000 de cultivatori de terenuri, cu suprafeţe între 1 şi 10 hectare, afectaţi de secetă.

Guvernul va asigura totodată 46 milioane lei pentru plata burselor pentru doctoranzi.

Prim-ministrul Ponta a mai afirmat că există resursele pentru majorarea salariilor bugetarilor, restituirea sumelor reţinute ilegal pensionarilor precum şi pentru asigurarea cofinanţării proiectelor din fonduri europene.

Ponta a precizat totodată că s-a găsit o soluţie şi în privinţa taxei claw-back aplicată producătorilor de medicamente.

"Am rezolvat problema taxei de claw back şi, din fericire, medicamentele pot fi cumpărate în continuare pentru spitale", a declarat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici