Guvernul permite Poştei Române să îşi reeşaloneze la plată datoriile către alte instituţii de stat

Datoriile Poştei Române către alte instituţii ale statului vor fi reeşalonate la plată, măsura fiind aprobată, miercuri, de Guvern pentru a evita intrarea companiei în insolvenţă, din cauza managementului defectuos exercitat până în prezent, a declarat premierul Victor Ponta.

200 afișări
Imaginea articolului Guvernul permite Poştei Române să îşi reeşaloneze la plată datoriile către alte instituţii de stat

Guvernul permite Poştei Române să îşi reeşaloneze la plată datoriile către alte instituţii de stat (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

El a arătat că, în lipsa acestei decizii, Poşta Română ar fi intrat în insolvenţă şi ar fi riscat "închiderea".

Întrebat de jurnalişti dacă Guvernul a obţinut avizul Fondului Monetar Internaţional şi al Comisiei Europene pentru reeşalonarea datoriilor la Poşta Română, companie aflată pe lista unităţilor de stat monitorizate, premierul a afirmat că există toate aprobările necesare.

În urmă cu două săptămâni, premierul a anunţat că va trimite Corpul de Control să verifice situaţia de la Poşta Română şi Agenţia Domeniilor Statului, după ce a primit date care relevă că aceste două companii se află într-o situaţie economică dificilă, Poşta fiind chiar în pericol de insolvenţă.

Şeful Guvernului a arătat că fosta conducere a Poştei Române, cu asistenţa juridică a unui avocat-politician "cunoscut colegilor din PNL", a pierdut toate procesele aflate pe rolul instanţelor, prin neprezentare, şi are de plătit amenzi de 103 milioane lei la Consiliul Concurenţei, înregistrând în acelaşi timp datorii de 110 milioane lei către ANAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici